Annonce
Indland

Politiet: Pistolmand fra Christiania sympatiserer med IS

Manden, der sigtes for at have skudt tre på Christiania, har ifølge politiet tilknytning til islamister.

En 25-årig mand, der torsdag er blevet varetægtsfængslet in absentia for tre drabsforsøg på Christiania onsdag aften, har tilsyneladende IS-sympatier.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet skal han have tilknytning til den islamistiske gruppe Millatu Ibrahim. Der er tale om en islamistisk gruppe, som har sine rødder i Tyskland, hvor den er blevet forbudt med henvisning til, at den opfordrer til vold.

På nuværende tidspunkt er der intet, der tyder på, at den 25-åriges tilknytning har haft indflydelse på skudepisoderne på Christiania, siger politiet.

Manden er blevet sigtet for drabsforsøg efter at have skudt mod to civilbetjente, da de ville anholde ham på Christiania. Den ene betjent er blevet ramt i hovedet og er alvorligt kvæstet, mens den anden blev ramt i låret.

Desuden blev en civil borger skudt i benet efter at være anråbt "Er du også en fucking panser?", fremgår det af sigtelsen mod ham.

Han er også sigtet for organiseret hashhandel i Pusher Street på Christiania, og for at være i besiddelse af en skarpladt pistil, da han blev anholdt af PET's Aktionsstyrke i Tårnby på Amager i København torsdag morgen.

Her kom det til en skudveksling, hvor den 25-årige ifølge sigtelsen afgiv flere skud mod politiet. Han blev imidlertid selv hårdt såret. Han er blevet kørt på Rigshospitalet og er ifølge politiet i kritisk tilstand.

Politiet oplyser, at den varetægtsfængslede 25-årige mand er dansk statsborger. Han er født i Bosnien-Hercegovinas, og har boet i Danmark, siden han var fire år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce