Annonce
112

Politiet på pandajagt i Odense: Der løb en rundt ude mellem bilerne

Den røde panda tilbringer en stor del af de lyse timer med at sove, fordi den er aktiv om natten. Arkivfoto: Odense Zoo
Vagtchefen hos Fyns Politi måtte lige klø sig i nakken, da en anmelder ringede og fortalte, at der løb en panda rundt på Søndre Boulevard onsdag aften. Politi fik den i sikkerhed ved Tietgens Allé.
Annonce

Odense: Det var et af de sjældne opkald, som politiet fik onsdag aften. Klokken 22.44 ringede en anmelder til Fyns Politi og oplyste, at der var brug for hjælp til at redde en panda fra trafikken i Odense.

Det er stadig kun Zoologisk Have i København, som har pandaer, men i Odense Zoo lever nogle røde pandaer - de er noget mindre end den kendte hvide og sorte panda. Og det var en rød panda, som nu befandt sig uden for den zoologiske have.

- Vi fik en melding om, at pandaen løb rundt ude mellem bilerne på Søndre Boulevard. Da vores patrulje kom derud, kunne anmelderen udpege pandaen - den var rendt op i et træ på Tietgens Allé, hvor den krydser åen. Og der kunne en tilkaldt dyrlæge skyde den med en bedøvelsespil, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Steen Nyland.

- Vi stod med et springlagen nedenunder, så den blev fanget, da den skvattede ned. Og nu er den tilbage i Odense Zoo, siger Steen Nyland.

Det er ikke første gang, en rød panda har været på springtur fra den zoologiske have. Sidste gang skyldtes det formentlig stormen Alfrida, som blæste hen over Danmark lige efter nytår sidste år og kan have blæst pandaen ud af anlægget i Odense Zoo. Dyret blev dagen efter fundet ved Odense Å og kom derefter tilbage til Odense Zoo.

En rød panda er omkring 60 centimeter lang som udvokset. Den lever blandt andet i bjergskove i Nepal, hvor den særligt lever af bambus, men den er et rovdyr og spiser også insekter, fugleunger og små pattedyr. Den røde panda er en halvbjørn ligesom eksempelvis vaskebjørne, og den er en god klatrer. Den kan springe op til halvanden meter fra gren til gren.

Politiet måtte holde et springlagen ud, så pandaen kunne dumpe ned i det, efter at være blevet skudt med en bedøvelsespil. Foto: Fyns Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce