Annonce
112

Politiet ophæver skærpet straf- og visitationszone: - Trygheden er umiddelbart genskabt

Politiet havde hunde med i jagten på spor efter skudepisoden torsdag den 24. januar. Ingen er tilsyneladende blevet ramt ved skudepisoderne. Foto: Nils Svalebøg
Hverken den skærpede strafzone eller visitationszonen, der begge udløber torsdag, bliver forlænget. Det oplyser Fyns Politi, der vurderer, at trygheden nu virker til at være tilbage i Vollsmose.

Politidirektør i Fyns Politi Arne Gram har besluttet ikke at forlænge visitationszonen og den skærpede strafzone i Vollsmose, der kunne betyde dobbelt straf for en række forbrydelser. Visitationszonen blev indført 25. januar og den skærpede strafzone den 1. februar - for første gang siden det blev muligt med en ny lov, der trådte i kraft ved årsskiftet.

I løbet af den seneste tid har politiet anholdt fem personer, som er blevet varetægtsfængslet - sigtet for i forening at have villet dræbe en far og hans fireårige søn ved at skyde efter dem på Bøgetorvet i Vollsmose den 20. februar om eftermiddagen. Efter skudepisoderne har politiet opjusteret beskrivelsen af striden mellem to grupperinger, der efter drabsforsøget blev karakteriseret som en decideret bandekonflikt.

Men visitationszonen og den skærpede strafzone, der begge udløber i dag, er i øjeblikket ikke længere nødvendige, lyder det fra politiinspektør Johnny Schou:

- Vi har i den forløbne periode ikke haft nogen hændelser, der giver anledning til at forlænge de to zoner. Det er vores vurdering, at trygheden umiddelbart er genskabt. Striden mellem de to grupperinger i området holder vi fortsat knivskarpt øje med. Og der skal ikke herske tvivl om, at vi er parate til at genindføre både visitationszonen og den skærpede strafzone, hvis vi finder det nødvendigt. Det skal være sikkert og trygt at færdes og bo i Vollsmose og de omkringliggende områder, slår politiinspektøren fast.

Annonce

Skudepisoderne

Torsdag den 24. januar 2019 blev der omkring klokken 14 affyret skud i Bøgeparken i Vollsmose. En 23-årig mand blev anholdt, oplyste politiet om aftenen. Skyderiet fik politiet til at indføre en visitationszone.Tirsdag den 29. blev der om eftermiddagen skudt med skarpt på Åsumvej. To biler var involveret, og den ene ramte en tredje bil under flugten fra stedet.

Den 1. februar indførte Fyns Politi som den første politikreds en såkaldt skærpet strafzone i Vollsmose, som betyder, at mange former for kriminalitet kan straffes dobbelt så hårdt. Et nyt tiltag, som blev muligt i særlige situationer med en ny lov med virkning fra 2019.

Og den 20. februar om aftenen blev der igen skudt i Vollsmose. Også denne gang mod en bil. Både visitationszone og den skærpede strafzone blev forlænget til 7. marts klokken 12, hvor begge zoner blev ophævet.

Flere sigtet

Fyns Politi oplyser, at der fortsat vil være tryghedsskabende patruljering i og omkring Vollsmose. Hvis borgerne oplever situationer, der giver anledning til utryghed, skal de ikke tøve med at kontakte politiet på telefon 114, lyder det endvidere.

I perioden med de to zoner er der gennemført 268 visitationer, hvoraf 86 har været i den skærpede strafzone. Der er blevet beslagtlagt en kniv, et slagvåben, en peberspray og omkring 200 gram hash.

Der er rejst sigtelse for fire overtrædelser af loven om euforiserende stoffer, et tilfælde af overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og to overtrædelser af færdselsloven.

I den skærpede strafzone er der sigtet for syv overtrædelser af loven om euforiserende stoffer, to overtrædelser af våbenloven og endelig en færdselsforseelse, oplyser Fyns Politi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Mordsigtet død i cellen: Det ved vi lige nu

Ishockey

Bulldogs henter fan-favorit tilbage

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ejendomsmæglere afviser at annoncere for kommunens grunde: - Vi driver forretning, ikke filantropi

Annonce