Annonce
Fyn

Politiet om langsommelig sagsbehandling: Svære og komplicerede sager

Sager om økonomisk kriminalitet foregår ofte bag computeren, og anmeldelserne hober sig op hos politiet. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sager om økonomisk kriminalitet er de seneste år eksploderet, og hos Fyns Politi indrømmer man, at det at vente i flere år på svar på sin anmeldelse er frustrerende og for lang tid. Man gør, hvad man kan, siger politichef.
Annonce
Annonce

Forstår frustration

Anders Furbo Therkelsen nævner, at man ofte også støder på én gerningsmand, som viser sig at være involveret i flere eller mange sager, og måske forskellige steder i landet, så derfor udvikler sagerne sig ofte.

- Derfor kan det for den første anmelder godt føles, som om der går lang tid og at vi ikke foretager os noget, men vi samler til bunken af nye sager med den samme gerningsmand. Derfor kan nogle enkelte anmeldere godt vente lang tid, fordi vedkommendes sag indgår i en større sag, siger efterforskningslederen.

I dag kommer de fleste anmeldelser om økonomisk kriminalitet til et landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK) i København, hvor de bliver visiteret og derefter sendt ud til de forskellige politikredse.

- Jeg forstår godt, at folk, som har ventet i to år, synes, det er lang tid. Det har jeg fuld forståelse for, og også at de føler sig frustrerede. Men vi gør vores allerbedste hver dag for at komme til bunds i sagerne, erkender Anders Furbo Therkelsen.

Når I nogensinde ned i bunkerne?

- Det er vores mål, siger efterforskningslederen.

Odense-koncernen Guldfeldt/Hans Jørgensen & Søn har foreløbigt snart ventet i to år siden en anmeldelse om mulig økonomisk kriminalitet, som går endnu længere tilbage, og det er den ikke alene om.

For bunkerne i afdelingen for økonomisk kriminalitet i Fyns Politi er bestemt ikke blevet mindre de senere år. Tværtimod er antallet af anmeldelser eksploderet, og derfor kommer der en lang ventetid, erkender chefen for afdelingen.

- Sager om økonomisk kriminalitet er meget svære at efterforske, og det er de på baggrund af, at når man følger penge- eller fakturastrømme giver det anledning til nye efterforskningsskridt. Mange af sagerne starter i det små, men kan udfolde til at være store og tunge, siger Anders Furbo Therkelsen.

Hans folk sidder i afdelingen og efterforsker sagerne om økonomisk kriminalitet, og han forholder sig ikke konkret til den anmeldelse, Guldfeldt/Hans Jørgensen & Søn har indgivet, men generelt.

Den konkrete sag har ventet i et par år, men det har andre sager også, f.eks. en sag om muligt underslæb i Odense Marineforening eller mistanke om svindel i telemarketingfirmaet Call Solutions i Odense. De er begge stadig ikke efterforsket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce