Annonce
Fyn

Politiet om forsamlingsforbud: Fynboerne er gode til at overholde det

Fynboerne er ifølge vagtchefen i Fyns Politi generelt gode til at følge rådene fra myndighederne. Her er det fra Plantorama på Petersmindevej i Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Mange bekymrede borgere kontakter politiet, hvis de synes, der er mange mennesker forsamlet samme sted, men når ordensmagten kommer frem er der aldrig problemer. Generelt er fynboerne gode til at overholde reglerne, siger vagtchef i Fyns Politi.
Annonce

For mange mennesker i byggemarkedet, supermarkedet eller det store varehus kan hurtigt få nogle borgere til bekymret at ringe til politiet, men ofte er der ikke noget at komme efter, når ordensmagten kommer frem.

- Vi får en del henvendelser fra bekymrede borgere, og det er specielt forsamlinger i byggemarkeder og varehuse, hvor man synes, folk står tæt, siger vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

Det er forsamlingsforbuddet, som nogle borgere på Fyn mener bliver overtrådt, hvis der er flere end 10 personer samme sted, eller hvis folk ikke overholder de to meters afstand, som de fleste forretninger har markeret på gulvet rundt i butikken og ved kassen. Så ringer de til politiet.

- Vi kører til de hændelser i det omfang, vi kan, men vi må også indrømme, at vi ikke ser konkrete overtrædelser af den lovgivning, der er. Dermed ikke sagt, at der ikke kan have været et øjebliksbillede med det, anmelderen har set, men det opløser sig kort efter, formentligt fordi folk selv bliver opmærksom på det. Vi oplever altså ikke det samme som anmelderne, når vi kommer ud, siger vagtchefen.

Fynboerne er ifølge vagtchefen i Fyns Politi generelt gode til at følge rådene fra myndighederne. Her er det fra Bauhaus på Petersmindevej i Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Ros til fynboerne

Trods mange anmeldelser er det vagtchefens opfattelse, at reglerne bliver overholdt, og at der er håndsprit alle steder.

- Det er vores helt generelle opfattelse, at folk synes at efterkomme og efterleve de påbud, der er, og de gør, hvad de kan for at omgås hinanden med den respekt, der skal være i disse tider, siger Lars Thede.

Specielt lørdag kom der en del anmeldelser fra flere varehuse i Odense, men igen var der ikke noget at komme efter, da politiet kom til stedet.

- Der var håndsprit, og stederne gør, hvad de kan. Jeg vil bestemt ikke løfte pegefingeren, for fynboerne gør, hvad de kan i langt de fleste tilfælde, siger vagtchefen.

Han minder også om, at man skal passe på med at gå i selvsving. Selv om der f.eks. foran et byggemarked holder mange biler på én gang er der som regel kun én person i hver af dem, og byggemarkederne er store nok til at overholde reglerne fra myndighederne. Det samme gælder ved varehuse, hvor det umiddelbart også kan se ud, som om der er mange mennesker, men der er som regel også masser af plads.

Fyns Politi har da heller ikke endnu givet bøder ud til borgere, som ikke har overholdt forsamlingsforbuddet. Man har vejledt omkring 500 gange, og man opfordrer til hen over påsken at fastholde disciplinen.

Til gengæld er der givet 10 bøder - ikke til borgere, men til steder, som har holdt åbent trods myndighedernes krav om lukning. Det gælder blandt andet to værtshuse, en vandpibecafé, en frisør og et bordel, altsammen i Odense.

Annonce

Spred påskeindkøbene

I weekenden var Rigspolitiet igen ude med et opråb om at undgå kødannelser og mange mennesker samlet på ét sted, og netop nu aktuelt med udsigt til både varme og sol, og en forestående påske.

Flere dagligvarebutikker har ekstraordinært fået lov til at holde åbent flere dage end sædvanligt i påsken, og derfor opfordrer Rigspolitiet til at sprede ens indkøb.

- Der er altså flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik. Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger, og vis hensyn over for ældre og udsatte, når du drager ud for at fylde indkøbsvognen, siger Anders Frandsen, kommunikationsdirektør i Rigspolitiet.

Det samme gælder også, hvis man planlægger at tage i plantecenter eller byggemarked i påsken.

- Et smil er som bekendt den korteste afstand mellem to mennesker. Det gælder også, selv om man står et par meter fra hinanden, siger Anders Frandsen.

Hold afstand til hinanden og overhold forsamlingsforbuddet med højst 10 personer samme sted, lyder det fra politiet, og selv om det snart er påske gælder det om at holde fast og være disciplineret. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Selv om der holder mange biler uden for et byggemarked er det ikke ensbetydende med, at der også er mange inden for. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce