Annonce
Sydfyn

Politiet om dødsbrand i Svendborg: - Intet tyder på gas-eksplosion

En person omkom under en eksplosion og brand i dette hus på Græskæmnervej i Svendborg. Foto: Michael Bager
Det er stadig uklart, hvad der forårsagede den eksplosionsagtige brand, som kostede en mand livet, men en gaslækage var det ikke, oplyser politiet. Der er ingen oplysninger om den omkomne, mens det ligger fast, at en 55-årig kvinde med relation til huset overlevede eksplosionen.
Annonce

Svendborg: Efterforskningen er stadig i den indledende fase, men politiet er alligevel i stand til at frigive nogle flere oplysninger i sagen om den brand, som onsdag jævnede en villa på Græskæmnervej i det østlige Svendborg med jorden.

Umiddelbart før branden, som kostede en person livet og sårede en anden, lød en voldsom eksplosion, og ifølge Jack Liedecke, der er leder af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet, er der ingen grund til at koble eksplosionen til det faktum, at huset ligger i et område med naturgas.

- Der er ikke noget, der tyder på en gaseksplosion, siger Jack Liedecke, der er leder af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

Annonce

Sprængstofeksperter

Da ilden var slukket, blev brandtomten undersøgt af teknikere og sprængstofeksperter fra EOD - Forsvarets ammunitionsrydningseksperter.

Jack Liedecke vil dog ikke forholde sig til, om det var sprængstof, der forårsagede eksplosionen.

Huset på Græskæmnervej i Svendborg er stort set jævnet med jorden af eksplosionen, som ifølge Fyns Politi ikke skyldes gas. Foto: Michael Bager

- Jeg vil ikke ind i, hvad det kan være. Teknikerne har taget forskellige prøver, og vi er nødt til at vente på resultatet af dem, siger Jack Liedecke, der heller ikke vil sige meget om den omkomne.

- Vi har en formodning om, hvem det er, men vi venter på obduktion og genkendelse senere på dagen, siger han.


Der er tale om en 55-årig kvinde. Vi har talt med hende, og hun har en relation til huset, som jeg ikke vil komme ind på på nuværende tidspunkt

Jack Liedecke, leder af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet


Til gengæld har han flere oplysninger om personen, der overlevede eksplosionen og branden.

- Der er tale om en 55-årig kvinde. Vi har talt med hende, og hun har en relation til huset, som jeg ikke vil komme ind på på nuværende tidspunkt, lyder det fra Jack Liedecke, som ydermere fortæller, at der var to hunde til stede i huset. Og at den ene døde, mens den anden blev kørt på et dyrehospital.

Annonce

Evakuering

Alarmen gik klokken 10.55, og på grund af eksplosionen fik et område i en radius på 100 meter af huset status af fareområde og blev spærret af, ligesom en del borgere i området blev evakueret.

Huset på Græskæmnervej, som det så ud i 2012. Efter eksplosionen og branden er der ikke meget tilbage.

Klokken 21 fik de dog besked på, at de kunne vende tilbage til deres hjem.

Fyns Amts Avis har været i kontakt med den 55-årig kvinde, som overlevede eksplosionen. Hun ønsker ikke at udtale sig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce