Annonce
Middelfart

Schæferhunden Alvin forgiftet - nu overvåger Gitte sin have

Her er, hvad etårige Alvin har spist i haven i Strib. Dyrlæge Linda Thomsen fra Dyrlægegården i Kauslunde har vurderet det til at være en form for rottegift. Privatfoto.
Hundeejer Gitte Ørnstrøm tager foreløbig sagen i egen hånd og holder sin have under skærpet opsyn, efter schæferhunden Alvin omkring jul og nytår blev forgiftet.
Annonce

Strib: For halvanden uge siden fløj hundeejer Gitte Ørnstrøm fra Strib til tasterne, efter hun to gange henover jul og nytår oplevede, at nogen med en vis sandsynlighed har forsøgt at forgifte hendes etårige schæferhund Alvin.

Hun meldte de to episoder til politiet, hvor hunden havde spist nogle blå piller, der var efterladt i haven, som Gitte Ørnstrøms dyrlæge vurderede til at være en slags rottegift.

Siden har hundeejeren været i dialog med politiet, hvor hun har fået oplyst, at sagen er blevet henlagt, da man på stående fod ikke har beviser, der kan afdække, om nogen har efterladt pillerne med vilje, fortæller Gitte Ørnstrøm.

- Jeg har fået at vide, at jeg skal kontakte politiet, hvis der kommer nyt i sagen, uddyber hun.

- Det er smadderærgerligt, men det kræver, at man finder rottegiften på en ejendom, eller man ser nogen smide det i gerningsøjeblikket, siger Gitte Ørnstrøm, der kun har fået positive tilbagemeldinger, siden hun stod frem med sit opråb på Facebook og i avisen.

- Folk er glade for, at man advarer om det i forhold til deres egne dyr, og de er overrasket over, at det kan ske i lille Strib, siger hun.

Annonce

Fyns Politi: Intet nyt

Schæferhunden Alvin blev bragt til dyrlægen begge gange efter at have indtaget pillerne, der i hvert fald i det seneste tilfælde var blandet sammen med leverpostej eller opløst hundemad.

Alvin havde efterfølgende kramper og rystede over hele kroppen, men kom hurtigt på benene igen og er i dag ikke mærket af det, oplyser ejeren.

Gitte Ørnstrøm er derimod mere på mærkerne og lader ikke sine to schæferhunde gå alene i haven.

- Jeg overvåger min have hele tiden, og jeg går rundt med dem i haven, konstaterer hun.

Kommunikationskonsulent Sunniva Pedersen-Reng fra Fyns Politi oplyser til avisen, at der umiddelbart ikke er nyt i sagen, og at man er afhængig af hjælp fra offentligheden for at komme videre med efterforskningen.

- Vi er afhængig af at have nogle spor at gå efter og nogen, der tipper os i en eller anden retning. Hvis nogen har set noget, vil vi gerne høre om det, siger Sunniva Pedersen-Reng.

- Vi tager altid sager om dyremisbehandling meget alvorligt, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce