Annonce
Indland

Politiet holder øje med trafiksyndere på skolevejene

Politiet råder forældrene til at træne børnene i, hvordan de bedst og sikrest kommer frem til skolen. Politiet vil igen i år føre kontrol på skoleveje i uge 33 og 34.

Politiet er frem til den 24. august ude ved alle skoler for at sikre, at børnene kommer sikkert frem.

Skolernes sommerferie er ved at være slut. På mandag ringer det ind til et nyt skoleår, og det betyder mange små, nye og urutinerede trafikanter på vejene.

Derfor skal erfarne trafikanter være ekstra opmærksomme, når de små begynder at bevæge sig ud i trafikken.

Igen i år har politiet fokus på at give børnene en god skolestart, og de vil være massivt til stede på skoleveje, fortæller Christian Berthelsen, der er politiassistent hos Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

- Det er vigtigt for os at sikre, at de nye trafikanter får en god start, og at love og regler overholdes, så alle kan komme sikkert frem og tilbage, siger han.

Indsatsen går i gang mandag og varer frem til den 24. august. I de 14 dage vil politiet sikre, at børnene kommer trygt og sikkert i skole.

- Det er vigtigt, at vi er der, fordi vi flere gange har set, at der bliver kørt for stærkt ved landets skoler, siger han.

Politiet vil have særligt fokus på, at travle forældre overholder de nedsatte fartgrænser omkring skolerne, og at både børn og andre passagerer i bilen er spændt fast, når de ankommer til skolen.

- Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn, eller som undlader at respektere diverse forbudsskilte ved skolerne, siger Christian Berthelsen.

Politiet vil igen i år anvende både manuelle og automatiske kontroller for at medvirke til sikring af skolevejen og skride ind over for trafiksyndere.

Desuden vil politiet især fokusere på skolepatruljernes arbejde og forældrenes trafikale adfærd - herunder parkering i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

Rigspolitiet råder desuden forældrene til at træne børnene i deres daglige vej til skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce