Annonce
Odense

Politiet: Hjælp restauratørerne med at åbne igen

Cafe Skt. Gertruds i Jernbanegade var en af dem, der lukkede op for de første gæster mandag formiddag. Her var der dog ingen problemer med at holde afstand til hinanden. Foto: Simon Staun
Mandag åbnede en del af byens restauranter og cafeer igen efter måneders nedlukning. Og politiet opfordrer borgerne til at hjælpe med at gøre det lettere at genåbne.

Støvregn og temperaturer i den lave ende gjorde deres til, at kunderne ikke stimlede sammen, da en del af byens caféer og restauranter mandag kunne åbne igen. Ikke alle valgte at åbne med det samme, men dem, der gjorde, skal nu overholde en lang række retningslinjer, som Fyns Politi håber, at borgerne vil hjælpe dem med.

- Vi vil gerne opfordre alle borgere på Fyn til at hjælpe deres lokale restauratører med en god opstart. Det skal være trygt for alle at gå ud, og det ansvar kan caféerne, barerne og restauranter ikke bære alene. Det kræver også en indsats fra borgerne, og derfor opfordrer vi fortsat til, at man udviser ansvarlighed og samfundssind ved at overholde retningslinjer, og rette sig ind efter restauratørernes anvisninger, lød det således fra politidirektør ved Fyns Politi, Arne Gram.

Nogle af de regler, som stederne skal overholde, er disse:

Stederne skal lukke klokken 24.00 og kun holde åbent senere, hvis det er fordi, man efter 24.00 udelukkende leverer take-away. Har stedet siddende gæster, skal der være to kvadratmeter gulvareal pr. gæst. Og så skal stederne indrettes, så man som gæst kan holde afstand og både har mulighed for håndvask samt adgang til håndsprit.

- Hovedansvaret hviler selvfølgelig på restauratørerne, men ved at borgerne holder den nødvendige afstand, sørger for god håndhygiejne og hosteetikette, og senest går hjem kl. 24.00, så får vi en rigtig god genåbning. Vi skal alle sammen hjælpe hinanden, siger Arne Gram.

Mens mandagen startede med få gæster, så kommer der formentlig langt flere gæster op mod kristi himmelfartsdag torsdag og den kommende weekend, hvor vejret også indbyder mere til en kop kaffe eller et glas vin ved cafébordene. Og her kan man også godt regne med at se patruljer fra Fyns Politi, der den kommende tid har stort fokus på områder med mange cafeer og restauranter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce