Annonce
Assens

Politiet mangler tip i mulig børnelokkersag: Skoleleder kommer med tre gode råd til unge og forældre

Gitte Kondrup Ebbesen, skoleleder på Vissenbjerg Skole, oplever, at forældre spørger ind til vagter i skolegården efter en 13-årig pige mandag blev forsøgt lokket med i en bil af en ældre mand i Vissenbjerg. Arkivfoto: Martin Kloster
Skoleleder har gode råd til forældrene.
Annonce

Vissenbjerg: Indtil nu har Fyns Politi kun modtaget en enkelt henvendelse i sagen om den 13-årige pige, som mandag blev forsøgt lokket ind i en hvid varebil af en mand i Vissenbjerg. Henvendelsen har desværre ikke bragt efterforskningen videre, oplyser Charlotte Nyborg, kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi. Hun opfordrer alle, der har oplysninger i sagen, til at tage kontakt til politiet på telefonnummer 114.

I tråd med politiets opfordring anbefaler Vissenbjerg Skole sit personale at holde øjnene åbne, og samtidig tilskynder skolen forældre til at tale med deres børn om, hvordan de bedst agerer i en utryg situation. Skoleleder på Vissenbjerg Skole Gitte Kondrup Ebbesen peger her på tre centrale strategier.

1 Bevæg dig væk

- Politiet siger, at strategierne er det vigtigste. Det, synes jeg, er en vigtig pointe, for vi skal jo ikke gå rundt og pege nogen ud. Så det allersikreste kort er at give børnene strategier til at gå væk, og til ikke at lade sig lokke. Det er ikke noget med, at man på den måde skal sætte i løb. Men man går væk, går hjem, og hvis man ikke kan gå hjem, kan man lade som om ved at gå ind i en have eller lignende, så det ser ud, som om man bor der.

2 Find en forbipasserende, du er tryg ved

- Hvis man møder nogen, der går forbi, kan man tage fat i dem og sige: 'Hej, må jeg lige snakke med dig, fordi jeg er lidt utryg ved den her mand.' Så man ikke står alene.

3 Formulér selv strategien

- Jeg anbefaler altid, at man spørger barnet: 'Hvis der nu en dag er en mand, der spørger, om du vil med ud at køre, og han lokker dig med slik eller penge, hvad gør du så?' Altså egentlig lade barnet selv formulere strategien og så tage snakken derfra. Det virker ofte bedre, end hvis man prøver at belære dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Annonce