Annonce
Odense

Politiet har kigget på videoovervågning: Formodet cykeltyv anholdt

Den frække cykeltyv blev fanget på kamera. Nu er en mand i 20'erne anholdt og sigtet for cykeltyveriet. Foto: Overvågningskameraet i mediehusets p-kælder
Fredag formiddag har Fyns Politi sigtet en mand for det frække tyveri af en el-cykel på Banegårdspladsen i Odense. Han skal i grundlovsforhør fredag eftermiddag.

Fyns Politi har fredag sidst på formiddagen anholdt en 22-årig mand, som nu er sigtet for at stå bag et frækt cykeltyveri fra Banegårdspladsen i Odense.

Senere fredag eftermiddag bliver han fremstillet i et grundlovsforhør. Det er sjældent, at man går efter at varetægtsfængsle en cykeltyv, men anklagemyndigheden oplyser, at den 22-årige er sigtet for adskillige tyverier af el-cykler.

Tidligere i denne uge kunne fyens.dk fortælle, hvordan Susanne Toft Marslunds nye og dyre el-cykel stjålet på Banegårdspladsen ved et frækt cykeltyveri ved højlys dag. Hendes kollega Mette Hjære så tyveriet, og mens hun ringede til politiet, fulgte hun efter gerningsmanden. Han havde taget cyklen over skulderen og via trappen båret den ned i parkeringskælderen. Her fik han brækket låsen op med en vinkelsliber eller et lignende værktøj. Derefter kørte han væk på cyklen via Nørregade.

Det lykkedes ikke politiet nå frem, inden cykeltyven var væk.


Han bliver truffet i anden politiforretning, og den forbindelse bliver han genkendt som en potentiel gerningsmand til cykeltyveriet, så derfor er han sigtet for det.

Anders Sims-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi


Tyveriet blev dog fanget på videoovervågningen i mediehusets parkeringskælder, og onsdag hentede Fyns Politi videosekvensen, hvor man kan se det frække tyveri.

Fredag sidst på formiddagen kunne politiet så anholde en mand, der ligner cykeltyven. Det oplyser vicepolitiinspektør Anders Sims-Nielsen.

- Vi har indhentet videoovervågningen og kigget den igennem. Derefter har vi sendt en efterlysning rundt i vores system, om der er nogen, der kender ham.

- Han bliver truffet i anden politiforretning, og den forbindelse bliver han genkendt som en potentiel gerningsmand til cykeltyveriet, så derfor er han sigtet for det, siger Anders Sims-Nielsen om den anholdte, der er en mand i 20'erne fra Odense Kommune.

Annonce

Ingen cykel endnu

Anders Sims-Nielsen ønsker ikke at uddybe, hvad den anden politiforretning, som den unge mand blev anholdt i forbindelse med, drejer sig om.

- Det er ikke aktuelt i forhold til det her. Han er truffet, og på det foreliggende genkendt som værende aktuel i forbindelse med det her cykeltyveri. Derfor er han taget med ind og anholdt.

- Har I fundet cyklen?

- På nuværende tidspunkt er den ikke fundet. Men det kan være, at det viser sig i forbindelse med, at vi får snakket med ham, eller hvad der ellers foreligger af oplysninger, at vi får udfundet den også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce