Annonce
Assens

Politiet genkender metode: 82-årig udsat for tricktyveri

Arkivfoto: Michael Bager
En mand lykkedes med at franarre en 82-årig kvinde i Glamsbjerg hendes penge.

Glamsbjerg: En 82-årig kvinde blev mandag ved middagstid narret til at udlevere penge og frastjålet penge, da en ukendt gerningsmand pludseligt stod i hendes hus på Stensgårdsvej i Glamsbjerg.

Det skete om formiddagen, hvor kvinden satte nøglen i hoveddøren for at låse den efter sig, da hun skulle gå. Men hun gik ind i huset igen og lod nøglen sidde på ydersiden af hoveddøren.

Pludseligt stod en mand hos hende i huset. Han havde hendes nøgle i hånden og sagde, at hun skyldte ham penge.

- Hun skylder ham ikke penge, men hun er blevet forvirret, så hun tager sine penge frem. Hun har kun en 1000-kroneseddel, så han tilbyder at gå ud og veksle den, men han kommer aldrig tilbage, forklarer Poul Hollensted, der er politiassistent ved Fyns Politi.

Kvinden opdager bagefter, at manden tillige er lykkedes med at tage alle pengene i hendes pung og ikke kun 1000-kronesedlen. Fyns Politi vil ikke oplyse, hvor mange penge der blev stjålet igen.

Annonce

Set mønster før

Poul Hollensted fortæller, at Fyns Politi før har modtaget anmeldelser om tricktyverier, hvor gerningsmanden har brugt samme fremgangsmåde.

- Vi har set noget lignende den fremgangsmåde, hvor en mand påstår, at folk skylder ham penge. Det ligner noget, hvor vi også har set, at man siger, han er blevet påkørt - eventuelt på cykel og så kræver penge for at få repareret sin cykel.

- Om det er det samme, kan vi ikke sige med sikkerhed, men vi har set det før, fortæller politiassistenten, der meget gerne hører fra folk, der har set eller hørt noget i forbindelse med tricktyveriet.

Den 82-årige kvinde har fortalt politiet, at det skete mellem klokken 10 og 11, men hun har ikke kunnet sætte et mere præcist gerningstidspunkt på.

Hun har derimod givet et signalement af gerningsmanden.

Hun beskriver ham som værende dansk af udseende, 30-45 år og spinkel af kropsbygning. Han har brunt kort hår og talte dansk. Den 82-årige kendte ham ikke forvejen, og hun så ikke, i hvilken retning han gik, da han forsvandt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce