Annonce
Middelfart

Politiet nedlægger forbud mod Stram Kurs' generalforsamling på Middelfart-hotel

Genrefoto: Michael Bager
Fredag aften er Hotel Milling Park i Middelfart blevet afspærret af Fyns Politi, som er i gang med at lave sikkerhedsmæssige foranstaltninger som forberedelse til et politisk møde på hotellet. Fyns Politi meddelte dog fredag aften, at det nedlagt forbud mod mødet.

Middelfart: Hvis du har været bekymret over synet af bevæbnede politifolk omkring Hotel Milling Park i Middelfart, kan du slappe helt af. Politiet er nemlig til stede for at gøre hotellet klar til et politisk møde.

Det er partiet Stram Kurs, der havde planlagt at holde at deres generalforsamling på hotellet, fortæller Fyns Politi, men har derudover ikke mange detaljer om arbejdet.

- Vi har bevogtningsopgave på stedet, så vi skal sikre ro orden, så vi bevarer trygheden for alle, der møder op samt resten af byen, lyder det fra Fyns Politi.

Hotellet har derfor været afspærret ud til fortovet siden fredag eftermiddag, mens politiet gjorde stedet klar.

Klokken 18.56 lagde Rasmus Paludan dog en besked op på Facebook om, at Fyns Politi har nedlagt forbud mod mødet. Fyns Politi har klokken 19.35 bekræftet i en pressemeddelelse, at det har nedlagt forbud mod forsamlingen.

- Beslutningen om et forbud er truffet på baggrund af den aktuelle sikkerhedsmæssige situation i forhold til Rasmus Paludan, skriver Fyns Politi.

Politiet oplyser, at de vil være synligt til stede i området en del af weekenden for at opretholde ro og orden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce