Annonce
Indland

Politiet fik anmeldelse om overgreb på børnecenter i sommer

Fyns Politi bekræfter, at der er blevet indgivet to anmeldelser mod to kvindelige medarbejdere på Børnecentret Tullebølle, der ifølge mistanken har krænket en eller flere asyldrenge seksuelt.

Fyns Politi har modtaget to anmeldelser om seksuelle overgreb mod asylbørn på Børnecenter Tullebølle.

Fyns Politi bekræfter, at der er blevet indgivet to anmeldelser mod to kvindelige medarbejdere på Børnecenter Tullebølle, der ifølge mistanken har krænket en eller flere asyldrenge seksuelt.

Men Sten Skovgaard Larsen, der er chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, vil ikke ud med, om der er blevet rejst sigtelser mod de to kvinder.

- Vi er meget tilbageholdende i den her sag af hensyn til alle de involverede. Både for de mistænkes og de forurettedes skyld, siger han.

Men Sten Skovgaard Larsen fortæller, at ingen sidder varetægtsfængslet i sagen.

Ifølge Fyns Politi er de forurettede mellem 15 og 17 år. På nuværende tidspunkt vil politiet altså ikke komme ind på de nærmere omstændigheder.

Man vil dog gerne fortælle, at det drejer sig om to separate anmeldelser. Den første tikkede ind i sommer, mens den anden er "et par dage gammel".

Hændelserne involverer mindst tre drenge, siger Sten Skovgaard Larsen.

- Vi er ved at samle stumperne, og indtil videre vil vi ikke sige mere om efterforskningen.

- Det er en sag, vi ser meget alvorligt på. For det er ulovligt, hvis det er foregået som beskrevet i anmeldelsen, siger Sten Skovgaard Larsen.

Men hvad der er beskrevet i anmeldelsen, vil politiet altså ikke ud med.

Langeland Kommune og Udlændingestyrelsen fortalte tidligere onsdag, at Børnecenter Tullebølle vil lukke ved ugens udgang. Børnecenteret huser omkring 40 drenge. De vil nu blive flyttet til andre centre.

Det sker efter en lang periode med problemer på centret og altså også mulige overgreb mod beboere.

Centret er opholdssted for uledsagede flygtningebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce