Annonce
Odense

Politiet evaluerer bombetrusselsfejl i marts

Den 13. marts skal Fyns Politi diskutere, hvordan fire kvinder kunne stå indespærret i Odense Banegård Center under bombetrussel i december.

I halvanden time stod fire kvinder den 19. december på den forkerte side af glasdøren til Odense Banegård Center, mens de øvrige passagerer for længst var blevet evakueret.

En ukendt gerningsmand havde sms'et en bombetrussel til en af vagterne i centeret, men de fire kvinder stod alligevel indespærret på Odense Banegård Center i alt for lang tid.

- Det burde ikke kunne ske. Det er er rigtig uheldigt, og vi er rigtig kede af det, sagde direktør for Fyns Politi Poul Løhde til Fyens.dk den 21. december.

Hele forløbet skal derfor evalueres den 13. marts, fortæller kommunikationschef ved Fyns Politi Charlotte Nyborg.

- Hvorfor går der så lang tid, før I evaluerer?

- Vi har lavet et helt nyt evalueringskoncept i forbindelse med denne her sag. Det har vi først skullet gøre færdig. Og så kan det være svært at samle alle de mennesker, der skal deltage i evalueringen, fortæller Charlotte Nyborg.

Fyns Politi arbejder fortsat på at finde den gerningsmand, der stod bag bombetruslen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Annonce