Annonce
forside

Politiet efterlyser vidner til påsatte brande

Politiet beder om hjælp, efter at brandstiftere har været på spil to gange i weekenden.

To gange har brandstiftere været på spil i Svendborg i weekenden, og politiet beder om hjælp til opklaringen

Svendborg: Har du set noget mistænkeligt ved naturlegepladsen ved Dronningemaen i Svendborg søndag eftermiddag, hører politiet gerne fra dig.

Klokken 14.30 blev der slået alarm, og politi og Falck kunne konstatere, at der var ild i en container. Og at den havde bredt sig.

- Containeren var skubbet hen til et skur, og selv om ilden havde fået fat i det, nåede Falck at få branden slukket, inden der skete alvorlig skade, siger kriminalassistent Steen Foged fra Fyns Politi i Svendborg.

Tvivl om, hvorvidt branden er påsat, er der næppe.

- På stedet blev der fundet en æske tændstikker, og man havde også forsøgt at brænde en mountainbike, siger Steen Foged, der oplyser, at det ikke kan udelukkes, at der er sammenhæng mellem branden på naturlegepladsen og den ligeledes påsatte brand i en personbil på Havnevej klokken 2.26 natten til søndag.

- Så hvis der er nogen, der ved noget eller har set noget, hører vi meget gerne fra dem. Man skal bare ringe 114 og bede om lokalnummer 4113, siger Steen Foged.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce