Annonce
Indland

Politiet efterlyser tre unge for to overfald i København

Med en uges mellemrum blev to personer udsat for vold på det københavnske S-togsnet. Tre unge mænd efterlyses.

To gange med en uges mellemrum blev to mænd overfaldet af unge mænd på det københavnske S-togsnet, og nu efterlyser politiet tre mænd i forbindelse med overfaldene.

Det første overfald fandt sted omkring klokken 00.30 natten til lørdag den 2. marts. Her blev en mand overfaldet på perronen på Nordhavn Station.

Overfaldsmanden beskrives som 16-20 år, 185 centimeter høj og spinkel til almindelig af bygning. Han har et skandinavisk udseende og lyst, mellemlangt hår med sideskilning.

Den nat i marts var han iført mørkeblå dunjakke, blå cowboybukser med slidt look og sorte sko.

Natten til den 2. marts gik det ved 00.43-tiden ud over en mand i et S-tog på Nordhavn Station. Han påtalte, at en gruppe larmede i stillekupéen, hvorefter han blev overfaldet med slag og spark af to mænd.

De beskrives begge som 16-20 år, 170 centimeter høje og spinkle til almindelig af bygning. Begge har et mellemøstligt udseende og er lysebrune i huden.

Den ene har kort, sort og kruset hår og var iført mørkeblå dunjakke, mørk hættetrøje, mørkeblå joggingbukser og hvide sko.

Den anden har sort hår, der er kortklippet i siderne. Han havde en sort jakke, mørkeblå cowboybukser og sorte sko på.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce