Annonce
112

Politiet efterlyser kvinder, som blev udsat for knivtruende mand ved Netto

Da det ikke lykkedes ham at få vristet en cykel fra to yngre kvinder, som han ifølge et vidne truede med en kniv, gik en meget påvirket mand ved 21.30-tiden mandag hen til Politigården i Odense, hvor han begyndte at banke på døre og vinduer. Arkivfoto: Michael Bager.
En voldsomt påvirket mand blev mandag aften anholdt af politiet i Odense, som søger to kvinder, manden angiveligt har truet med en kniv. Han fremstilles tirsdag eftermiddag i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Centrum: Har du eller nogen, du kender, været udsat for en meget påvirket mand uden for Netto ved Odeon mandag aften, vil politiet meget gerne høre fra dig. Tirsdag skal manden afhøres, og politiet har kun en vidneforklaring om, hvad han foretog sig ved Netto i Odeon-bygningen mandag omkring klokken 21.30.

Manden, som blev anholdt mandag aften og anbragt i detentionen, havde ifølge et vidne, som henvendte sig til politiet, forsøgt at vriste en cykel fra to kvinder uden for Netto på Hans Mules Gade 5. Det fortæller vagtchef ved Fyns Politi Steen Nyland.

Annonce

Kender du kvinderne?

- Et vidne har fortalt os, at de blev truet med en kniv. Men det lykkedes ham ikke at få cyklen fra dem, og kvinderne gik så i retning mod banegården. De beskrives af vidnet som engelsktalende og har formentlig været inde i Netto, siger vagtchefen.

Politiet har intet yderligere signalement af de to yngre kvinder, men på grund af deres sprog kan politiet have en formodning om, at de er studerende ved et af byens uddannelsessteder.

Derfor opfordrer vagtchefen alle, der kender to kvinder, som kunne passe på beskrivelsen, til at spørge dem, om de har været ved Netto i Odeon-bygningen mandag omkring klokken 21.30 - og i givet fald kontakte politiet.

Hamrede på politiets vinduer

Da manden ikke kunne få cyklen fra kvinderne, gik han i modsat retning af kvinderne og endte ved politigården, hvor han begyndte at hamre på døre og vinduer.

- Vi fik selvfølgelig en patrulje ud, som fik stoppet ham, og de blev kontaktet af vidnet, som havde overværet episoden ved Netto, fortæller vagtchef Steen Nyland.

Manden blev derefter anholdt og anbragt i detentionen.

Han var ifølge vagtchefen voldsomt påvirket, men politiet ved endnu ikke af hvad.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

grundlovsforhør

Manden, som har udenlandsk baggrund og er 43 år gammel, bliver tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense med krav om varetægtsfængsling.

Det sker på baggrund af, at det ikke er første gang, han har begået kriminalitet, og nu vil Anklagemyndigheden på Fyn forsøge at få ham væk fra offentligheden ved at få ham varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce