x
Annonce
Fyn

Politiet efterlyser ejere af Børge Mogensen-stole

Stolene er med og uden armlæn og har karakteristisk patina. Foto: Fyns Polti
Fyns Politi fremlyser Børge Mogensen-stole til en værdi af op mod 100.000 kr.

Har du fået stjålet spisebordsstole? Fyns Politi beslaglagde i januar måned seks sjældne spisebordstole på en adresse i København. Stolene er designet af Børge Morgensen og hedder "Den spanske spisebordsstol". De koster fra ny mellem 14.000-20.000 kr. pr. styk. Af de seks stole er de fire uden armlæn og de to med armlæn.

Efterforsker Jakob Bjerg fra Fyns Politis indbrudsgruppe fortæller, at stolene har en meget karakteristisk patina:

- De rigtige ejere må kunne genkende deres stole ret let. Man kan se, at de er brugte, og de har tydelige og let genkendelige mærker på læderet.

Annonce
Spansk spisebordsstol model 3238 tegnet af Børge Mogensen. Dem fremlyses der to af. Foto: Fyns Politi

Stor sag

Fyns Politi har søgt efter ejerne i politiets egne systemer, uden held. Ifølge Jakob Bjerg kan det skyldes, at indbruddet, hvor stolene er stjålet, ikke er opdaget endnu. Det kan måske være sket i et sommerhus, eller det kan være fordi, at den person, der har anmeldt indbruddet (eks. en nabo), ikke har kendt til navnet på stolene. Stolene blev beslaglagt i forbindelse med efterforskningen af en større sag om indbrud og hæleri, som Fyns Politi har optrævlet de sidste måneder, og hvor flere personer er sigtede. Stolene kan være fra alle steder i landet, også fra Fyn. Stolene kan også stamme fra forskellige indbrud, så der kan være flere ejere. Hvis man er de rette ejere af stolene, kan man kontakte Fyns Politi på 114.

Spansk spisebordsstol model 3237 tegnet af Børge Mogensen. Dem er der fire af. Foto: Fyns Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce