Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiet efterforsker stadig voldsom Faaborg-brand

Da brandfolkene ankom til Svendborgvej 127 havde ilden allerede godt fat i førstesalen. Foto: Bent Warncke
Fyns Politi lavede tirsdag brandundersøgelser i den ejendom på Svendborgvej, som stod i flammer søndag. Onsdag skal politiet lave nye undersøgelser på stedet.

Faaborg: Politiet efterforsker, hvad der forårsagede en voldsomme brand, der søndag eftermiddag ødelagde hele førstesalen på ejendommen Svendborgvej 127 i Faaborg.

Da brandfolkene fra Beredskab Fyn ankom ved 16.30-tiden søndag, havde ilden allerede godt fat i førstesalen og i tagkonstruktionen, og der var en kraftig røgudvikling. Husets beboere var ikke hjemme, da branden brød ud. Røgdykkere skaffede sig adgang via stueetagen for at for at få branden under kontrol.

I forbindelse med efterslukningen måtte brandfolkene hugge et hul i taget for at få bugt med ilden i tagkonstruktionen.

Fyns Politi var tirsdag på besigtigelse af brandtomten, men indtil videre er der ingen konkrete bud på brandårsagen, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Dichmann.

- Vi har besigtiget brandstedet, og i morgen (onsdag, red.) vil vi lave yderligere efterforskning med teknikere. Førstesalen er mere eller mindre udbrændt, og vi kan ikke udelukke, at det kan være almindelige årsager. Omvendt kan vi heller ikke udelukke, at branden kan være påsat. Men vi er formentlig klogere i morgen, siger Carsten Dichmann.

I forbindelse med branden blev hele førstesalen, der var under ombygning, ødelagt. Beboelsen i stueetagen fik primært vandskader.

Annonce
Foto: Bent Warncke
Foto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce