Annonce
Kerteminde

Politiet efterforsker læk fra byrådet: Tidligere borgmester og kommunaldirektør er afhørt

Else Møller - nuværende byrådsmedlem og tidligere borgmester i Kerteminde. Foto: Yilmaz Polat
Hverken Carsten Møller eller Else Møller var i stand til at hjælpe politiet, da de blev afhørt om lækken fra byrådet.
Annonce

Kerteminde: En måned efter, at Kerteminde Kommune anmeldte en læk af følsomme oplysninger til Fyns Politi, er politiet gået i gang med at afhøre potentielle vidner i sagen.

Kerteminde Kommune anmeldte 26. oktober, at oplysninger om, at kommunen forhandlede med direktør for Great Northern Jesper Schmitz, var sluppet ud til offentligheden.

- Det er Kerteminde Kommunes opfattelse, at et byrådsmedlem har overtrådt tavshedspligten, skrev kommunen i anmeldelsen.

I løbet af ugen er tidligere borgmester i Kerteminde, Else Møller (K), og tidligere kommunaldirektør, Carsten Møller, blevet afhørt.

- De ringede for at høre, om jeg kunne hjælpe dem med den sag, men det kan jeg ikke, fortæller Carsten Møller.

Annonce

Anmeldelsen er noget pjat

Den tidligere kommunaldirektør er nævnt ved navn i anmeldelsen til politiet, fordi han i et læserbrev i Fyens Stiftstidende 23. oktober afslørede, at golfdirektør Jesper Schmitz havde budt 6,5 millioner kroner for Nordre Havnekaj.

Carsten Møller kan i dag ikke huske, hvem der fortalte ham om Jesper Schmitzs bud.

- Politiet fik ikke noget ud af mig, men de skal selvfølgelig afhøre mig, siger Carsten Møller, der blev afhørt af politiet i cirka et kvarter.

- Tror du, politiet var skuffede over, at du ikke lige kunne opklare sagen for dem?

- Nej, jeg tror, de syntes, jeg var en fin fyr, og de var glade for at snakke med mig, siger Carsten Møller, der kalder hele sagen om politianmeldelsen for noget pjat.

- Fordi den er blevet anmeldt, så skal politiet til at ringe rundt til 25 byrådsmedlemmer og deres koner og kærester. De får da nok at se til.

Annonce

Vanskeligt at finde lækken

Tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem, Else Møller, kunne heller ikke fortælle politiet, hvem der været lidt for åbenmundet om Jesper Schmitz bud på Nordre Havnekaj.

- Jeg kunne jo kun fortælle, at jeg havde fået en viden om sagen, og den var jeg nødt til at bringe videre, fortæller Else Møller.

Det var netop Else Møller, der i første omgang opdagede, at oplysningerne var blevet lækket, da hun i en butik i Kerteminde fik fortalt af en forretningsdrivende, at vedkommende af et andet byrådsmedlem havde fået oplyst både, hvem kommunen forhandlede med om Nordre Havnekaj og til hvilken pris.

- Men jeg har ikke nævnt nogen navne overhovedet til politiet, understreger Else Møller.

- Tror du, det vil lykkes politiet at finde ud af, hvem der har lækket fra byrådet?

- Det gør det jo kun, hvis den person, der har gjort det, står frem. Det er jo en vanskelig ting at finde vedkommende, siger Else Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce