Annonce
Indland

Politiet efter rydning: Christianias hashsalg rykker ud på gaden

25-årige Mesa Hodzic er mistænkt for at stå bag skudepisoden på Christiania. Han døde natten til fredag efter selv at være blevet skudt af politiets aktionsstyrke.

- Vi regner med, at de kriminelle forsøger at afsætte deres produkter andre steder, siger politidirektør.

Københavns Politi kan ikke afvise, at hashhandlen i højere grad vil rykke ud i de københavnske gader, efter at beboerne på Christiania fredag morgen og formiddag har ryddet hashgaden Pusher Street.

Det siger politidirektør Thorkild Fogde ved en pressebriefing fredag middag.

- Vi er ikke så naive at tro, at den her hashhandel ikke vil forsøge at finde et marked. Vi regner med, at de kriminelle forsøger med at afsætte deres produkter andre steder, siger han.

Annonce

Mistænkt døde på sygehus

Thorkild Fogde frygter dog ikke, at gaderne i København kommer til at flyde med hash.

- Det er jo ikke nyt for Københavns Politi at bekæmpe hash i byen. Jeg vil sige det meget simpelt, at hvis vi kan føre ressourcer ud fra Christiania og ud i resten af byen, så har vi lidt at gøre med, siger han.

Rydningen er sket efter, at en mand onsdag aften skød og ramte to politibetjente og en civil på Christiania. Den mistænkte blev selv skudt torsdag morgen af politiets aktionsstyrke og døde natten til fredag på Rigshospitalet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce