Annonce
112

Politiet efter nye brande: Ingen kommentar

Politiets teknikere på stedet fandt spor efter ildspåsættelse. Den oplysning har det dog ikke været muligt at få bekræftet hos sektionslederen ved Fyns Politi. Foto: Kasper Riggelsen
Efterforskningslederen i sagen om de påsatte brande i Nyborg vil ikke oplyse, om politiet igen har haft fat i en 51-årig mand, der tidligere har været sigtet.

Nyborg. Fyns Politi har arbejdet på Tværvej i Nyborg det meste af onsdagen for at undersøge omstændighederne ved den brand, der brød ud i en udestue ved et hus i natten til onsdag.

Politiets efterforskningsleder, Claus Andkær, er dog meget fåmælt om politiets arbejde.

- Jeg kan bare sige, at vi arbejder med efterforskningen, og at vi undersøger forholdene på brandstedet, fortæller han.

Claus Andkær vil ikke bekræfte oplysningen fra politiets egne teknikere om, at den seneste brand på Tværvej var påsat. Efterforskningslederen vil heller ikke sige, om politiet igen har haft fat i den 51-årige nyborgenser, der tidligere har været sigtet i sagen om de mange påsatte brande.

Den 51-årige mand blev anholdt søndag den 14. juli efter en weekend med tre påsatte brande i havekolonien Grejsdalen i Nyborg.

På det tidspunkt havde kolonihaveområdet en tid været plaget af påsatte brande, blandt andet blev et Nyborg Sportsfiskerforenings kolonihavehus brændt ned til grunden.

Senere oplevede byen også en påsat brand i Jernbanegade-kvarteret og med de to brande på Tværvej er man nu oppe på 15 uopklarede brande siden april.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce