Annonce
Odense

Politiet efter endnu en skudepisode i Vollsmose: Der er en bandekonflikt i gang

Politiet var talrigt til stede i Vollsmose efter en skudepisode torsdag den 24. januar. Foto: Nils Svalebøg

Efter der onsdag aften har været endnu en skudepisode i Vollsmose beskriver Fyns Politi for første gang situationen som en decideret bandekonflikt. Efterforskningen viser, at der er tale om kriminelle grupperinger i kamp mod hinanden.

Der er en ny bandekonflikt i gang i Odense. Det oplyser Fyns Politi nu, efter der onsdag aften atter blev affyret skud i bydelen Vollsmose. Der blev skudt med håndvåben mod en personbil, men ingen blev ramt.

Både visitationszonen og den skærpede strafzone forlænges frem til 7. marts klokken 12 for at hindre yderligere konfrontationer.

Fyns Politi efterforsker netop nu hændelsen, men det er politiets klare opfattelse, at skudepisoden er sket som led i en igangværende bandekonflikt mellem to grupperinger. Politidirektøren ser det derfor nødvendigt at forlænge både den skærpede strafzone samt visitationszonen for at sikre, at borgerne, der bor og færdes i de berørte områder, kan færdes trygt og sikkert.

"Der er efter politiets vurdering fortsat et ekstraordinært kriminalitetsbillede i området, som i væsentlig grad er egnet til at skabe utryghed og kompromittere sikkerheden for beboere og andre, som færdes i området i og omkring Vollsmose. Fortsættelse af den skærpede strafzone vurderes som et egnet redskab til at genskabe trygheden i området," lyder det blandt andet fra politidirektør Arne Gram i hans begrundelse for at opretholde zonen.

Hos politiet er opfattelsen, at konflikten omfatter forskellige grupperinger i Vollsmose og Korsløkkeparken.

Annonce

Skudepisoderne

Torsdag den 24. januar 2019 blev der omkring klokken 14 affyret skud i Bøgeparken i Vollsmose. En 23-årig mand blev anholdt, oplyste politiet om aftenen. Skyderiet fik politiet til at indføre en visitationszone.Tirsdag den 29. blev der om eftermiddagen skudt med skarpt på Åsumvej. To biler var involveret, og den ene ramte en tredje bil under flugten fra stedet.

Den 1. februar indførte Fyns Politi som den første politikreds en såkaldt skærpet strafzone i Vollsmose, som betyder, at mange former for kriminalitet kan straffes dobbelt så hårdt. Et nyt tiltag, som blev muligt i særlige situationer med en ny lov med virkning fra 2019.

Og den 20. februar om aftenen blev der igen skudt i Vollsmose. Også denne gang mod en bil. Både visitationszone og den skærpede strafzone er forlænget til 7. marts klokken 12.

Her kan du se, hvor den skærpede strafzone er afgrænset til. Kort: Fyns Politi

Ingen personer ramt

Skudepisoden kommer i kølvandet på to andre skyderier den 24. og den 29. januar, som førte til, at politiet indførte først visitationszone og senere - som den første politikreds nogensinde - 1. februar benyttede den nye mulighed for en skærpet strafzone, hvor en lang række lovovertrædelser vil kunne medføre dobbelt straf, hvis de begås inden for det afgrænsede område.

I perioden 25. januar til 20. februar har politiet gennemført 218 visitationer og beslagt to knive, en lægtehammer, en skudsikker vest, maskeringer og en elefanthue. Desuden blev der ved den første skudepisode fundet to springknive ved ransagning af et køretøj.

Efter det første skyderi om eftermiddagen den 24. januar i Bøgeparken kaldte politiet hændelsen for "et internt opgør" mellem lokale grupper i området, men opjusterer nu og beskriver situationen som en decideret bandekonflikt.

Den 29. blev der skudt mod en bil på Åsumvej ved krydset med Vollsmose Allé. Her var to biler impliceret i selve episoden, mens en tredje bil blev påkørt, da et af de to andre køretøjer stak af.

Ingen personer er blevet ramt i forbindelse med de tre skyderier.

Og sådan er visitationszonen afgrænset. Kort: Fyns Politi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt efter slagsmål på A-Bar i Odense

Annonce