Annonce
Fyn

Politiet: Bekymrende mange snuppet i skole-fartkontroller - dog ikke i Fredericia

94 bilister blev i løbet af 10 dage blitzet på forskellige strækninger i Fredericia. Det skete som led i en kontrol udført i forbindelse med skolestart i august. Pressefoto: Politiet

I forbindelse med skolestart udførte Sydøstjyllands Politi en række kontroller. Herunder seks i postnummer 7000. I hele kredsen blev der givet 1326 bøder.

Fredericia: På landsplan var der rigeligt at lave for betjentene, der i uge 33 og 34 var på kontrol i forbindelse med skolestart.

Det var både fartkontrol med de såkaldte ATK'er (Automatisk Trafik Kontrol red.) og med bødeblokken i hånden ude ved skolerne.

I Fredericia havde man dog ikke de travleste dage. På 10 dage blev der udført seks kontroller, hvor de fire var ATK'er. De sidste to var såkaldte stående kontroller, hvor betjente fysisk stod og tjekkede bilister for eksempelvis manglende sele, mobiltelefon i hånden eller uden at have fastspændt deres poder ordentligt.

Annonce

Så mange blev snuppet

I ugerne 33 og 34 gennemførte politiet over hele landet målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart.Der blev fokuseret på:- Hastighed- Om børnene var fastspændt i bilerne med sikkerhedssele- Om føreren selv havde sikkerhedssele på- Skolepatruljernes arbejde- Forældrenes trafikale adfærd, f.eks. parkering i forbindelse med aflevering af børn i skolenDer blev skrevet lidt over 8000 forseelser i hele landet, der fordeler sig således:- 6905 hastighedsovertrædelser på skolevejene- 171 voksne kørte uden sikkerhedssele- I 85 tilfælde var børnene ikke spændt fast- 73 talte i mobiltelefon under kørslenSammenlignet med tallene fra skolestartsugerne i 2017 er der i år en stigning på 1600 hastighedsovertrædelser.Kilde: Politiet

Fire bøder

Der blev udført kontroller ved Ullerup Bæk Skolen, Kirstinebjergskolen og Fjordbakkeskolen i Taulov. I alt blev der givet fire bøder.

- Ingen af stederne var der noget, som vi synes, var voldsomt, lyder det fra Jesper Engelund, fungerende vicepolitiinspektør i Sydøstjyllands Politis hunde- og færdselsafdeling.

De fire bøder fordeler sig således: Et barn var ikke fastspændt (en), håndholdt mobiltelefon (en), for tungt køretøj (en) og den sidste går under betegnelsen "andre færdselsovertrædelser", hvilken kan være "alt muligt", som Jesper Engelund betegner det.

I hele Sydøstjyllands politikreds blev der i løbet af de to uger givet 1326 bøder. Til sammenligning skrev Østjyllands Politi i samme periode 497 sager, mens der på landsplan blev skrevet godt 8000 bødesager.

'Skisme for mange'

I løbet af de to uger, der var ekstra fokus på bilisterne, blev hastigheden målt på fire strækninger i Fredericia via ATK'er. Det gav følgende antal blitz.

Røde Banke (51), Fællesvej (seks), Ågade (11) og Taulov Kirkevej (26).

- Det er ikke bekymrende for mig som udgangspunkt, når man ser i forhold til tidligere. Men det er skisme for mange med 51 på Røde Banke. Dog undrer det mig ikke, da det er et sted med meget trafik. Det er bare ærgerligt, at vi ikke får flere til at overholde hastighedsgrænsen, siger Jesper Engelund.

Selvom færdselspolitiet ikke var ligeså meget til stede i Fredericia som eksempelvis Horsens, skal fredericianerne ikke se det som en sovepude.

- De skal ikke forvente at se mindre til os. Fredericia er ikke nedprioriteret, forklarer Jesper Engelund.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce