Annonce
Fyn

Politiet: Bekymrende mange snuppet i skole-fartkontroller - dog ikke i Fredericia

94 bilister blev i løbet af 10 dage blitzet på forskellige strækninger i Fredericia. Det skete som led i en kontrol udført i forbindelse med skolestart i august. Pressefoto: Politiet

I forbindelse med skolestart udførte Sydøstjyllands Politi en række kontroller. Herunder seks i postnummer 7000. I hele kredsen blev der givet 1326 bøder.

Fredericia: På landsplan var der rigeligt at lave for betjentene, der i uge 33 og 34 var på kontrol i forbindelse med skolestart.

Det var både fartkontrol med de såkaldte ATK'er (Automatisk Trafik Kontrol red.) og med bødeblokken i hånden ude ved skolerne.

I Fredericia havde man dog ikke de travleste dage. På 10 dage blev der udført seks kontroller, hvor de fire var ATK'er. De sidste to var såkaldte stående kontroller, hvor betjente fysisk stod og tjekkede bilister for eksempelvis manglende sele, mobiltelefon i hånden eller uden at have fastspændt deres poder ordentligt.

Annonce

Så mange blev snuppet

I ugerne 33 og 34 gennemførte politiet over hele landet målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart.Der blev fokuseret på:- Hastighed- Om børnene var fastspændt i bilerne med sikkerhedssele- Om føreren selv havde sikkerhedssele på- Skolepatruljernes arbejde- Forældrenes trafikale adfærd, f.eks. parkering i forbindelse med aflevering af børn i skolenDer blev skrevet lidt over 8000 forseelser i hele landet, der fordeler sig således:- 6905 hastighedsovertrædelser på skolevejene- 171 voksne kørte uden sikkerhedssele- I 85 tilfælde var børnene ikke spændt fast- 73 talte i mobiltelefon under kørslenSammenlignet med tallene fra skolestartsugerne i 2017 er der i år en stigning på 1600 hastighedsovertrædelser.Kilde: Politiet

Fire bøder

Der blev udført kontroller ved Ullerup Bæk Skolen, Kirstinebjergskolen og Fjordbakkeskolen i Taulov. I alt blev der givet fire bøder.

- Ingen af stederne var der noget, som vi synes, var voldsomt, lyder det fra Jesper Engelund, fungerende vicepolitiinspektør i Sydøstjyllands Politis hunde- og færdselsafdeling.

De fire bøder fordeler sig således: Et barn var ikke fastspændt (en), håndholdt mobiltelefon (en), for tungt køretøj (en) og den sidste går under betegnelsen "andre færdselsovertrædelser", hvilken kan være "alt muligt", som Jesper Engelund betegner det.

I hele Sydøstjyllands politikreds blev der i løbet af de to uger givet 1326 bøder. Til sammenligning skrev Østjyllands Politi i samme periode 497 sager, mens der på landsplan blev skrevet godt 8000 bødesager.

'Skisme for mange'

I løbet af de to uger, der var ekstra fokus på bilisterne, blev hastigheden målt på fire strækninger i Fredericia via ATK'er. Det gav følgende antal blitz.

Røde Banke (51), Fællesvej (seks), Ågade (11) og Taulov Kirkevej (26).

- Det er ikke bekymrende for mig som udgangspunkt, når man ser i forhold til tidligere. Men det er skisme for mange med 51 på Røde Banke. Dog undrer det mig ikke, da det er et sted med meget trafik. Det er bare ærgerligt, at vi ikke får flere til at overholde hastighedsgrænsen, siger Jesper Engelund.

Selvom færdselspolitiet ikke var ligeså meget til stede i Fredericia som eksempelvis Horsens, skal fredericianerne ikke se det som en sovepude.

- De skal ikke forvente at se mindre til os. Fredericia er ikke nedprioriteret, forklarer Jesper Engelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce