Annonce
Odense

Politiet bekræfter: Skudramt, såret 31-årig har relation til konflikten

Politiet var massivt til stede i Vollsmose torsdag morgen, efter en 31-årig mand natten til torsdag blev dræbt og en jævnaldrende såret under et skyderi i Egeparken. Politiet bekræfter nu, at den sårede mand har relationer til konflikten mellem to grupperinger. Foto: Michael Bager
Foruden den dræbte 31-årige mand blev også en jævnaldrende ramt af skud i Egeparken natten til torsdag. Politiet oplyser nu, at den sårede har relationer til konflikten mellem to grupperinger.

Den 31-årige mand, der blev såret under skyderiet i Egeparken i Vollsmose natten til torsdag, har personlige relationer til den verserende konflikt mellem to grupperinger. Det fortæller Fyns Politi fredag eftermiddag på baggrund af den foreløbige efterforskning.

- Vi vurderer, at den sårede mand har personlige relationer til den aktuelle konflikt – præcis hvordan og hvad vi bygger det på, kan jeg ikke komme nærmere ind på af hensyn til efterforskningen, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

Derimod kan politiet endnu ikke oplyse, om også den dræbte mand, også 31 år, på nogen måde havde relationer til nogen parter i konflikten.

Flere beboere har til Fyens Stiftstidende fortalt, at den dræbte ikke var kriminel. Blandt andre Abdinoor Adam Hassan, der er beboerformand i Egeparken.


- Vi samler alle de spor, vi kan. Hver eneste lille brik er vigtig i efterforskningen. Vi er ikke i tvivl om, at der findes viden og materiale derude, som vi endnu ikke har, og som vil kunne hjælpe os med at få lagt alle brikkerne i puslespillet.

Johnny Schou, politiinspektør ved Fyns Politi


Politiet arbejder på højtryk for at afklare, om beboerne har ret.

- Det er en rigtig vanskelig situation, og vi ville hellere end gerne kunne sige, at det kan vi melde noget ud om nu. Men vi kan kun gå ud med verificerede oplysninger – vi skal med andre ord have undersøgt alle spor med videre, inden vi kan sige noget om den dræbtes eventuelle relation til sagen. Det håber vi på forståelse for. Jeg kan til gengæld love, at vi gør alt, hvad vi kan for at kunne give et svar så hurtigt, som det er muligt, siger Johnny Schou

Annonce

Søger hjælp fra offentligheden

Fyns Politi kommer nu med en kraftig opfordring til enhver, der måtte ligge inde med videooptagelser, billeder eller andet materiale fra gerningsstedet - eller andre releanter steder i forhold til sagen - om at henvende sig med det til politiet.

- Vi samler alle de spor, vi kan. Hver eneste lille brik er vigtig i efterforskningen. Vi er ikke i tvivl om, at der findes viden og materiale derude, som vi endnu ikke har, og som vil kunne hjælpe os med at få lagt alle brikkerne i puslespillet. Derfor håber jeg, at alvoren i denne sag gør, at de, der sidder inde med noget, vil hjælpe os. Det gælder også de, der kan have kendskab til eller viden om andre, som har viden eller materiale, som efterforskningen bør kende til. Giv os nu de oplysninger, så vi kan få de ansvarlige stillet til regnskab, siger Johnny Schou.

Det er der fundet i visitationszonen

Siden torsdag den 26. juni 2020 har der foruden den allerede gældende visitationszone været indført en skærpet strafzone i en del af Vollsmose. 

I en skærpet strafzone kan straffen for visse kriminalitetstyper bliver op til fordoblet. 

I visitationszonen, der gælder et større område i og omkring Vollsmose og Korsløkke, har politiet fra den 18. juni til den 26. juni fundet og beslaglagt: Fire knive, fem peberspray og to ældre skydevåben med forladere. Ialt 69 personer er blevet visiteret i zonen i perioden.

Fyns Politi er fortsat synligt til stede i området for at for bygge og for at at sikre, at borgerne kan være trygge.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce