Annonce
112

Åben hane i tankvogn med olie: Mange kilometer fedtet landevej er blevet vasket og spulet

Beredskab Fyn har haft mandskab fra både Otterup og Odense på arbejde torsdag morgen, hvor omkring 10 kilometer landevej mellem Emmelev og motorvejstilkørsel 54 (Vissenbjerg) er blevet rengjort efter et udslip af rapsolie fra en tankvogn natten til torsdag. Foto: Nils Svalebøg.
Adskillige veje på en strækning fra Otterup til motorvejstilkørsel 54 syd for Søndersø er torsdag morgen blevet fedtet ind i rapsolie. Politiet forventer, at der er ryddet op efter oliespildet i løbet af formiddagen.

Otterup: Trafikanter skal torsdag morgen og formiddag køre med forsigtighed på flere veje i og omkring Otterup, oplyser Fyns Politi.

Der er tidligt torsdag morgen spildt rapsolie på vejene, og de kan være meget glatte. Det drejer sig ifølge politiet om Emmelevgyden, Norupvej, Åkandevej, Horsebækvej mod vest, Hjadstrupvej, Bladstrupvej, Ulkendrupvej, Sandvad, Omfartsvejen ved Søndersø og Søndersøvej i retning mod motorvejens tilkørsel 54 (Vissenbjerg).

Beredskab Fyn fik melding om oliespildet klokken 5.16, men oprydningen vil tage "længere tid", skrev Fyns Politi på Twitter kort før klokken seks. Lidt før klokken 8.30 er meldingen fra politiet, at der stadig er glat på vejene, og at oprydningen ventes afsluttet "om nogle timer".

Det var chaufføren i lastbilen med rapsolie, som selv opdagede spildet og meldte det til politiet, oplyser vagtchef hos Fyns Politi Milan Holck.

Annonce
Der er opsat skilte på strækningen fra Emmelev til motorvejstilkørsel 54 for at gøre trafikanter opmærksomme på, at vejen stadig kan være glat efter nattens oliespild. Foto: Nils Svalebøg.

Åbner hane for at undgå overtryk

Indsatsleder ved Beredskab Fyn Mads Buse fortæller, at lastbilen med rapsolie var kørt fra Emmelev Mølle klokken halv et natten til torsdag med kurs mod Fredericia. Chaufføren nåede ifølge Mads Buse tilbage til Emmelev ved halvfemtiden, og da gik det op for ham, at der var spildt olie fra lastbilen på vejene.

- Når de fylder lastbilerne med olie, åbner de for en hane, for at der ikke skal blive overtryk inde i tanken, for olien bliver pumpet ind i den. Og den hane har han simpelthen glemt at lukke for, siger Mads Buse.

Værst ramt blev den cirka 10 kilometer lange strækning fra Emmelev Mølle til rundkørslen ved Lunde mellem Otterup og Søndersø. Men også i de følgende rundkørsler, blandt andet ved Morud, lå der torsdag morgen rapsolie, som var blevet spildt, hvor lastbilen havde svinget skarpt mod højre.

Beredskab Fyn har sprøjtet et fedtopløsende middel ud på vejene og bagefter spulet med vand.

- Det virker o.k., men jeg har lige rekvireret en masse vejskilte for at angive, at vejen er glat. Og så er kommunen ude med en grusspreder, for der er stadig en fedthinde på - vi kan ikke opløse det fuldstændig, siger Mads Buse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce