Annonce
Indland

Politiet advarer: Børn udlåner bankkonti til kriminelle

Københavns Vestegns Politi har sigtet en række teenagere, der har udlånt deres konti mod kontant betaling.

Hos Københavns Vestegns Politi har man registeret en stigende tendens, hvor teenagere udlåner deres konti mod betaling.

Ifølge politiet bliver de unges konti udlånt til kriminelle, som formodes at bruge de pågældende konti til hvidvask af penge.

Det skriver TV2 Lorry.

Det foregår typisk ved, at en gerningsmand har begået bedrageri - ofte på nettet - og det forhold har vedkommende efterfølgende brug for at få sløret.

Derfor indsætter gerningsmanden de stjålne penge på en anden persons konto mod betaling. Efter politiets oplysninger er der i den type sager tale om hvidvask af beløb i størrelsesordenen 10.000 til 15.000 kroner.

Politikommissær Lars Krogsgaard, der er leder af Københavns Vestegns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, fortæller til Ritzau, at der i slutningen af 2018 og 2019 er kommet flere og flere af sagerne.

- Det er helt klart noget, der har bredt sig i nogle miljøer, hvor man har fundet ud af, at der er nogle nemme penge at tjene ved at sætte sin konto til rådighed, siger Lars Krogsgaard.

Det er ofte unge i alderen 15 til 18 år, der stiller deres konto til rådighed. Men det forekommer også, at børn under 15 år lader sig lokke.

Og hvis de låner deres konti ud til kriminelle, der dermed bruger kontoen til hvidvask af penge, gør kontoejerne sig også skyldige i hvidvask.

- Vi har i mange af sagerne vurderet, at der er grund til at rejse sigtelse for hvidvask, fortæller Lars Krogsgaard.

Indtil videre er der ingen anholdte, men "en del" sigtede. Politikommissæren kan ikke angive det præcise antal sager.

- Det er mange gange banken, der opdager en mistænkelig transaktion på et større beløb. Og der finder man ud af, at beløbet stammer fra en kriminel handling, og så spærrer banken kontoen, siger Lars Krogsgaard.

Politiet opfordrer forældre til at holde øje med deres børns konti.

Samtidig er både det lokale politi og afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Vestegns Politi i gang med at søsætte en større forebyggende indsats, hvor man advarer om problemet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce