Annonce
Fyn

Politiet: Ældre kvinde forsøgte at slå sin mand ihjel på OUH

Det var på en række sygehuse, at en dengang 64-årig kvinde i 2018 flere gange forsøgte at tage livet af sin mand. Først på Sønderborg Sygehus, siden her på OUH og endelig på Rigshospitalet. Arkivfoto: Michael Bager
Anklagemyndigheden ved Syd- & Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 65-årig kvinde fra Sydals. Hun er anklaget for flere gange på en række sygehuse at have forsøgt at slå sin mand ihjel.
Annonce

Det er et ægtepar, der har været gift i mange år og boet sammen på det sydlige Als. En 65-årig kvinde og hendes mand på 74 år. Tirsdag 26. november mødes de i Retten i Sønderborg, hvor kvinden er tiltalt for drabsforsøg på sin mand. Kvinden har siddet varetægtsfængslet i arresten i Esbjerg i snart et år, siden hun i december 2018 blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet for drabsforsøg. Hun har i hele forløbet nægtet sig skyldig.

Nu er der rejst tiltalte mod kvinden, der vil få mindst fire års fængsel, hvis hun kendes skyldig. For sagen ved Retten i Sønderborg skal køres som en nævningesag, og her er minimumstraffen fire års ubetinget fængsel.

Ifølge anklageskriftet har den ældre kvinde under gentagne besøg hos manden, der var indlagt på en række sygehuse, flere gange givet ham det muskelafslappende medicin baclofen uden lægelig ordination. Det skete først i perioden 29. juli 2018 til 26. september 2018 på Sønderborg Sygehus, siden fra 26. september til 22. oktober 2018 på Odense Universitets Hospital (OUH) og endelig i perioden 22. oktober til 7. december 2018 på Rigshospitalet i København. Baclofen anvendes ved kroniske spastiske tilstande med spændte, stive muskler som følge af sygdom i centralnervesystemet - for eksempel bruges det mod sygdomme med muskelspasticitet, der stammer fra for eksempel rygmarvsskader eller multipel sclerose.

Annonce

To uger før anholdelse

Ifølge anklageskriftet har den 65-årige hustru forsøgt at dræbe sin mand med medicinen. Flere gange blev hendes mand dybt bevidstløs med minimal hjerneaktivitet - ligesom han var i livsfare. Han kom dog i behandling, og han overlevede. Det fremgår ikke af anklageskriftet, hvor hustruen har medicinen fra - men det er tidligere kommet frem under grundlovsforhør, at medicinen skulle være hendes egen.

Hustruen blev først anholdt 22. december 2018 - altså cirka to uger efter 7. december, hvor anklagemyndigheden mener, hun begik det sidste drabsforsøg på Rigshospitalet.

Anklageskriftet er udformet således, at hvis det ikke lykkedes at få dømt den 65-årige kvinde for drabsforsøg, vil anklageren have hende dømt for særlig rå, grov vold med karakter af mishandling med så alvorlige skader til følge, at der foreligger en særdeles skærpende omstændighed. Endelig - hvis det heller ikke kan bevises - vil anklageren forsøge hustruen dømt for grov vold med alvorlige skader til følge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce