Annonce
Fyn

Politiet: Ældre kvinde forsøgte at slå sin mand ihjel på OUH

Det var på en række sygehuse, at en dengang 64-årig kvinde i 2018 flere gange forsøgte at tage livet af sin mand. Først på Sønderborg Sygehus, siden her på OUH og endelig på Rigshospitalet. Arkivfoto: Michael Bager
Anklagemyndigheden ved Syd- & Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 65-årig kvinde fra Sydals. Hun er anklaget for flere gange på en række sygehuse at have forsøgt at slå sin mand ihjel.

Det er et ægtepar, der har været gift i mange år og boet sammen på det sydlige Als. En 65-årig kvinde og hendes mand på 74 år. Tirsdag 26. november mødes de i Retten i Sønderborg, hvor kvinden er tiltalt for drabsforsøg på sin mand. Kvinden har siddet varetægtsfængslet i arresten i Esbjerg i snart et år, siden hun i december 2018 blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet for drabsforsøg. Hun har i hele forløbet nægtet sig skyldig.

Nu er der rejst tiltalte mod kvinden, der vil få mindst fire års fængsel, hvis hun kendes skyldig. For sagen ved Retten i Sønderborg skal køres som en nævningesag, og her er minimumstraffen fire års ubetinget fængsel.

Ifølge anklageskriftet har den ældre kvinde under gentagne besøg hos manden, der var indlagt på en række sygehuse, flere gange givet ham det muskelafslappende medicin baclofen uden lægelig ordination. Det skete først i perioden 29. juli 2018 til 26. september 2018 på Sønderborg Sygehus, siden fra 26. september til 22. oktober 2018 på Odense Universitets Hospital (OUH) og endelig i perioden 22. oktober til 7. december 2018 på Rigshospitalet i København. Baclofen anvendes ved kroniske spastiske tilstande med spændte, stive muskler som følge af sygdom i centralnervesystemet - for eksempel bruges det mod sygdomme med muskelspasticitet, der stammer fra for eksempel rygmarvsskader eller multipel sclerose.

Annonce

To uger før anholdelse

Ifølge anklageskriftet har den 65-årige hustru forsøgt at dræbe sin mand med medicinen. Flere gange blev hendes mand dybt bevidstløs med minimal hjerneaktivitet - ligesom han var i livsfare. Han kom dog i behandling, og han overlevede. Det fremgår ikke af anklageskriftet, hvor hustruen har medicinen fra - men det er tidligere kommet frem under grundlovsforhør, at medicinen skulle være hendes egen.

Hustruen blev først anholdt 22. december 2018 - altså cirka to uger efter 7. december, hvor anklagemyndigheden mener, hun begik det sidste drabsforsøg på Rigshospitalet.

Anklageskriftet er udformet således, at hvis det ikke lykkedes at få dømt den 65-årige kvinde for drabsforsøg, vil anklageren have hende dømt for særlig rå, grov vold med karakter af mishandling med så alvorlige skader til følge, at der foreligger en særdeles skærpende omstændighed. Endelig - hvis det heller ikke kan bevises - vil anklageren forsøge hustruen dømt for grov vold med alvorlige skader til følge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce