Annonce
Læserbrev

Politidækning. De dumme landbetjente

Læserbrev: Partiet Venstre, der jo ellers har talt varmt for, at man skal fordele de statslige arbejdspladser helt ud i de fjerneste afkroge i kongeriget, er pudsigt nok af en helt anden holdning, når det gælder landkommuners ønske om igen at få et nærpoliti, der er en integreret del af lokalsamfundet.

Inger Støjberg udtalte for nylig, at partiet Venstre er imod at genetablere de lokale politistationer ude i landkommunerne, da man i Venstre ikke mener, at landbetjente er i stand til at klare de udfordringer, politiet står overfor.

Hvorfor mener Inger Støjberg og hendes parti, at de såkaldte landbetjente skulle være mindre egnede til at løse deres opgaver? Vi må vel gå ud fra, at alle i politikorpset får den samme grundlæggende uddannelse og derfor i princippet må være lige egnede til at opretholde lov og orden.

Det siger sig selv, at der kan opstå situationer, som en lokal politistation ikke kan håndtere alene, fordi den kræver en ekspertise og et større antal betjente, end man har til rådighed i det daglige. Men selv København, der har den største koncentration af betjente, må af og til bede om hjælp udefra i en tilspidset situation (og her taler vi om de betjente, der ifølge Inger Støjberg udgør politistyrkens creme de la creme, bybetjentene). At de ikke er klædt på til at tackle enhver given situation, betyder jo ikke, at de er uegnede til at løse de mere ordinære dagligdags politiopgaver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Operationssygeplejerskerne på de fynske sygehuse strejker

1995 Samtlige operationsafdelinger på de fynske sygehuse samt syge- og hjemmeplejen i Nyborg og Svendborg bliver strejkemål for sygeplejerskerne. Det meddelte Dansk Sygeplejeråd, da det udsendte strejkevarsel. Strejken kan træde i kraft 1. april og omfatter 340 af de 5000 fynske sygeplejersker. Der opretholdes nødberedskaber på sygehusene til akutte patienter, så i første række vil en eventuel strejke gå ud over ventelisterne. I kommunerne mangler sygeplejerskerne endnu at forhandle med Kommunernes Landsforening om nødberedskabet. Næstformand i Fynskredsen af Dansk Sygeplejeråd, Bo Smith, forventer, at smertestillende indsprøjtninger og insulin fortsat vil blive givet af sygeplejersker. 1970 Der er nogle svenskere, som gnider sig i hænderne for tiden. De står bag et kædebrevssystem, der har mange fynske deltagere. Systemet er ulovligt, men udsigten til at få 10.200 kroner for en beskeden indsats får dog mange mennesker til at se stort på den kendsgerning. Juridisk sidestilles kædebreve med offentlig indsamling. De eneste sikre vindere er de personer, som har sat svikmøllen i gang. De modtager 15 kroner hver gang en ny deltager melder sig. Pengene skal sendes til en postboks i Sverige, og fynske postkontorer har særdeles mange breve at ekspedere til den adresse. Politiet har ikke adgang til at kontrollere pengeforsendelser med mindre, at der foreligger en dommerkendelse. 1945 Ølproduktionen vil fra marts blive nedskåret med 55 procent af produktionen sidste år. Der er tale om en frivillig overenskomst mellem danske bryggerier indbyrdes. Direktør Marstand-Svendsen, Albani Bryggerierne, oplyser, at man har fået ganske bestemte retningslinjer for brændsels- og elektricitetsforbruget, der reduceres til henholdsvis 75 og 65 procent af forbruget i fjor. Bryggerierne i Odense har dog heldigvis en del øl på lager, og man er i disse dage i færd med at sende ekstraforsyninger ud til både købmænd og restauratører i den udstrækning, at der kan skaffes flasker. Dermed håber Albani, at overgangen ikke bliver alt for brat for kunderne, når nedskæringen træder i kraft til marts.

Annonce