Annonce
Læserbrev

Politidækning. De dumme landbetjente

Annonce

Læserbrev: Partiet Venstre, der jo ellers har talt varmt for, at man skal fordele de statslige arbejdspladser helt ud i de fjerneste afkroge i kongeriget, er pudsigt nok af en helt anden holdning, når det gælder landkommuners ønske om igen at få et nærpoliti, der er en integreret del af lokalsamfundet.

Inger Støjberg udtalte for nylig, at partiet Venstre er imod at genetablere de lokale politistationer ude i landkommunerne, da man i Venstre ikke mener, at landbetjente er i stand til at klare de udfordringer, politiet står overfor.

Hvorfor mener Inger Støjberg og hendes parti, at de såkaldte landbetjente skulle være mindre egnede til at løse deres opgaver? Vi må vel gå ud fra, at alle i politikorpset får den samme grundlæggende uddannelse og derfor i princippet må være lige egnede til at opretholde lov og orden.

Det siger sig selv, at der kan opstå situationer, som en lokal politistation ikke kan håndtere alene, fordi den kræver en ekspertise og et større antal betjente, end man har til rådighed i det daglige. Men selv København, der har den største koncentration af betjente, må af og til bede om hjælp udefra i en tilspidset situation (og her taler vi om de betjente, der ifølge Inger Støjberg udgør politistyrkens creme de la creme, bybetjentene). At de ikke er klædt på til at tackle enhver given situation, betyder jo ikke, at de er uegnede til at løse de mere ordinære dagligdags politiopgaver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce