Annonce
Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Richardt Jakobsen forstår godt, at pressen og borgerne er nysgerrige på, hvordan det går med efterforskningen af drabssagen fra Egeparken. Men det kan skade efterforskningen, hvis politiet fortæller for meget nu, fortæller han. Foto: Michael Bager
Selvom to uger kan virke som lang tid for de fleste, er det kort tid i en efterforskning som den af skyderiet og drabet i Egeparken. Det fortæller vicepolitinspektør Richardt Jakobsen fra Fyns Politi, hvor man stadig er ved at danne sig et overblik over det omfattende materiale i efterforskningen.
Annonce

Har I fået kortlagt forløbet og fået overblik over, hvad der skete i Egeparken?

- Det er for tidligt for os at melde noget ud om, hvad vi mener, der præcis er sket derude. Selvom det er ved at være to uger siden, er det rent efterforskningsmæssigt stadig tidligt i forløbet. Vi har en kæmpestor bunke materiale, som vi er ved at gennemgå og analysere.

- Der er selvfølgelig også oplysninger, som vi har fundet undervejs, som vi indtil videre gerne vil holde for os selv. Fordi det er oplysninger, som senere kan hjælpe os med at verificere eller afkræfte – for eksempel ved afhøringer.

Hvor længe der plejer at gå, før I har overblik over sådan en sag?

- Det er svært at sige. Det er meget omfattende. Der er flere hundrede mennesker, der kommer ind med forklaringer, og der bliver sendt både videoer og lydklip ind til os. Vi er desuden selv i gang med at indhente videoovervågning, der skal bearbejdes, så vi kan bruge det. Og der kan være fund på gerningsstedet, som skal analyseres af teknikere.

- Og så er der hele afhøringsdelen med afhøringer af folk, der har set noget, ligesom vi er i gang med forhøringer i opgangene derude (politiet går fra dør til dør og spørger beboere, red.). Det er et kæmpestort stykke arbejde, vi er i gang med lige nu. Vi er ikke færdige med at indsamle information, og vi analyserer løbende på det, der kommer ind, og ser, om der tegner sig en rød tråd i tingene.

Folk er jo nysgerrige efter at få svar på, hvorfor den 31-årige mand blev skudt og dræbt. Har I en teori i forhold til det?

- Vi har ikke nogen teori nu, som vi arbejder ud fra i forhold til ham.

Virker det stadig som en ren tilfældighed?

- Det er svært for mig at sige. Vi har som sagt et helt hændelsesforløb, vi skal have afklaret først. Og når vi har det, kan vi selvfølgelig sige mere.

Hvad var det, I håbede at finde i åen, da der var dykkere ude at lede?

- En del af efterforskningen pegede os i retning af åen i sidste uge, og derfor har Forsvaret haft dykkere der. Af efterforskningsmæssige hensyn kan jeg ikke sige, om vi har fundet noget. Men jeg kan bekræfte , at vi har været der, og at det var i relation til skudsagen.

Var det skydevåben, I ledte efter?

- Det kan jeg ikke fortælle på nuværende tidspunkt.

Om drabet og skyderiet

Sent om aftenen den 24. juni var der skyderi i Egeparken i Vollsmose. En 31-årig mand med banderelationer blev hårdt såret, og den jævnaldrende Abdinur Mohamed Ismail mistede livet.

Den dræbte havde ifølge politiet og beboere i området ikke relation til konflikten mellem to bandegrupperinger i Vollsmose og Korsløkkeparken.

Skyderiet var ifølge avisens oplysninger hævn for et skyderi ugen før mod et højtstående medlem af Korsløkkegruppen. Den sårede 31-årige skal tilsvarende være højt placeret i hierarkiet hos gruppen fra Vollsmose.

Torsdag og fredag undersøgte dykkere fra Søværnets Dykkertjeneste en del af Odense Å nær Vollsmose som led i efterforskningen.

Politiet har endnu ikke meldt noget ud om hverken anholdte eller sigtede. Der er indført både visitationszone og en skærpet strafzone i bydelen for at dæmme op for konflikten.

Politiinspektør Johnny Schou fortalte for en uges tid siden, at I har en idé om, hvem kernepersonerne er. Kan du uddybe det – er det, hvem der står bag, eller er det ligefrem skytterne, I har en idé om?

- Vi kigger på to velkendte grupperinger og de personer, som er i periferien omkring dem. Og mere vil jeg helst ikke sige lige nu. Det kan hindre os fremover i håndteringen af tingene. Lige nu holder vi kortene tæt til kroppen.

Vi har hørt om vidner, der er bange for at stå frem, fordi de frygter for deres liv. Er det noget, I er bekendt med?

- Ja, selvfølgelig er vi opmærksomme på det. Vi må erkende, at når vi arbejder i et miljø, hvor der ikke er særlig mange, der har lyst til at tale med os, så bliver det alternative måder, vi får tingene ind på. Det kan være, at man sender et lydklip, en video eller et usb-stik med oplysninger. Det kan også være, det kommer via en tredjemand. Det er et svært miljø at arbejde i.

I København har der været flere uopklarede drab i bandemiljøet. Hvor fortrøstningsfulde er I i denne sag?

- Vi er helt sikkert fortrøstningsfulde. Vi har en forhåbning om, at vi kommer til bunds i det og får stillet de rigtige til ansvar for deres handlinger. Men der er lang vej endnu.

I har efterspurgt offentlighedens hjælp til at få billeder, video og viden om det, der er sket. Er det fortsat alt, der kan have relevans for jer?

- Ja, for vi kan sidde inde med en viden, som borgerne ikke har. De kan have noget, som er rigtig interessant for os. Så vi opfordrer borgerne til at sende alt, de har vedrørende den hændelse den 24. juni ind. Og rette henvendelse til os, hvis de hører noget. Så skal vi nok vurdere, om det er relevant. Vi har mange ting allerede, men vi vil gerne have al den hjælp, vi kan få. Det kan være, at lige præcis ét bestemt videoklip er dét, der får tingene til at hænge sammen.

Tirsdag aften var der borgermøde i Vollsmose om vold og kriminalitet i området. Onsdag talte Radio4 Morgen med Thomas Skov, der var en af initiativtagerne bag borgermødet. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce