Annonce
Indland

Politichef fortalte om flugtkonge og prostitueret: Offentligheden har krav på at vide det

Genrefoto.

Onsdag sad en vagtchef i Fyns Politi på anklagebænken - tiltalt for at have udtalt sig om fortrolige oplysninger til pressen. Vagtchefen forklarede, at han kun udtalte sig om fakta.

Annonce

En vagtchef i Fyns Politi udtalte tilbage i december 2014 til pressen, at flugtkongen Brian Bo Larsen efter væbnet røveri var blevet anholdt sammen med en prostitueret, som han havde taget stoffer sammen med. Det har flugtkongen anmeldt vagtchefen for, og derfor sad vagtchefen onsdag i Retten i Odense tiltalt for at have givet fortrolige oplysninger til pressen.

En tiltale han erklærer sig uskyldig i.

- Jeg udtalte mig kun om fakta. Det er en mand, der blev efterlyst offentligt. Derfor har offentligheden også krav på at vide, at han (flugtkongen, red.) nu er fanget, og under hvilke omstændigheder han blev anholdt, siger vagtchefen i retten.

Den udlægning var anklageren i sagen ikke helt enig i.

- Politiet har tavshedspligt om rent private forhold. At han bliver anholdt sammen med en prostitueret, og at de skulle have taget stoffer sammen er fortrolige oplysninger, som der ikke er en saglig begrundelse for at videregive, sagde hun i retten.

Forsvarsadvokat Torben Koch pointerede, at vagtchefen ikke har sagt, at flugtkongen havde et seksuelt forhold til den prostituerede, men blot at de var sammen, da han blev anholdt.

Også her er anklageren uenig.

- Man forventer at en, der er sammen med en prostitueret også har til hensigt at have et seksuelt forhold til hende, siger hun.

Mens forsvareren går efter frifindelse, går anklageren efter en straf med dagsbøder på et beløb mellem 3500 og 5000 kroner. Der bliver afsagt dom i sagen 7. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce