Annonce
Indland

Politibetjent brækker armen under anholdelse efter biljagt

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
To dieseltyve stak af fra politiet i bil, men blev anholdt på en gårdsplads ved Bevtoft i Sønderjylland.

En politibetjent fra Syd- og Sønderjyllands Politi brækkede armen under en anholdelse af to dieseltyve efter en biljagt natten til torsdag.

Det fortæller vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi Bjørn Pedersen.

- Klokken 01.54 bemærkede politiet en mistænkelig bil ved Over Jerstal og bad personerne om at standse. De stak dog af, og i eftersættelsen stak de en pulverslukker ud af sideruden og sprøjtede på politibilen, siger Bjørn Pedersen.

De to personer på 27 og 37 år, der sad i bilen, som var en Seat Ibiza, kørte ind på en gårdsplads ved Galdstedvej i Bevtoft for at stikke af.

De nåede dog ikke langt, før de blev anholdt, fortæller Bjørn Pedersen.

- Uheldigvis falder en af betjentene og brækker armen i faldet. Han er ved godt mod, men det er rigtig træls, siger vagtchefen.

Efter anholdelsen fandt politiet 100 liter diesel og flere stjålne nummerplader.

Senere har politiet fundet ud af, at de mange liter diesel er stjålet fra virksomheden Marius Pedersen i Rødekro.

De anholdte bliver sigtet for tyveri og kørsel under indflydelse af stoffer.

De bliver afhørt torsdag formiddag i Haderslev, oplyser vagtchefen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];