Annonce
Indland

Politibetjent brækker armen under anholdelse efter biljagt

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
To dieseltyve stak af fra politiet i bil, men blev anholdt på en gårdsplads ved Bevtoft i Sønderjylland.

En politibetjent fra Syd- og Sønderjyllands Politi brækkede armen under en anholdelse af to dieseltyve efter en biljagt natten til torsdag.

Det fortæller vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi Bjørn Pedersen.

- Klokken 01.54 bemærkede politiet en mistænkelig bil ved Over Jerstal og bad personerne om at standse. De stak dog af, og i eftersættelsen stak de en pulverslukker ud af sideruden og sprøjtede på politibilen, siger Bjørn Pedersen.

De to personer på 27 og 37 år, der sad i bilen, som var en Seat Ibiza, kørte ind på en gårdsplads ved Galdstedvej i Bevtoft for at stikke af.

De nåede dog ikke langt, før de blev anholdt, fortæller Bjørn Pedersen.

- Uheldigvis falder en af betjentene og brækker armen i faldet. Han er ved godt mod, men det er rigtig træls, siger vagtchefen.

Efter anholdelsen fandt politiet 100 liter diesel og flere stjålne nummerplader.

Senere har politiet fundet ud af, at de mange liter diesel er stjålet fra virksomheden Marius Pedersen i Rødekro.

De anholdte bliver sigtet for tyveri og kørsel under indflydelse af stoffer.

De bliver afhørt torsdag formiddag i Haderslev, oplyser vagtchefen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce