Annonce
Sport

Politianmeldt: Slåskamp på isen kan ende med voldssag

Jim Young/Reuters
Frederikshavns Kristian Jensen har fået karantæne til 1. december efter slagsmål i en ligakamp.

En dramatisk episode fra fredagens ishockeykamp mellem Frederikshavn og Odense i Metal Ligaen ser ud til at få et stort efterspil.

De to 18-årige spillere Kristian Jensen og Lucas Bjerre Rasmussen røg i totterne på hinanden. Da sidstnævnte lå på isen uden hjelm, hamrede Frederikshavns Kristian Jensen en knytnæve i hovedet på Odense-spilleren.

Lucas Bjerre Rasmussen blev slået bevidstløs og tilbragte natten på sygehuset, hvor han fik konstateret en kraftig hjernerystelse, men ingen indre blødninger.

Slåskampen har fået den neutrale ishockeyfan Lars Schmidt til at anmelde Kristian Jensen for vold til politiet, skriver Ekstra Bladet og B.T, der har snakket med Lars Schmidt.

Nordjyllands Politi vil ikke bekræfte at have modtaget en voldsanmeldelse vedrørende episoden.

Hos Odense Bulldogs afventer sportschef Henrik Benjaminsen en vurdering af episoden fra knockoutede Lucas Bjerre Rasmussen, før klubben eventuelt vil gå videre med sagen. Det siger Henrik Benjaminsen til Sport Fyn.

- Den her sag ligger jo i en gråzone, fordi det er en sport med masser af kontakt, så det er et svært område at vurdere juridisk.

- Men det er klart, at selv om ishockey er en kontaktsport med masser af fysik, så skal man ikke acceptere sådan noget, siger sportschefen.

Søndag traf disciplinærudvalget i Danmarks Ishockey Union så en afgørelse i sagen, og her blev Kristian Jensen idømt karantæne frem til 1. december.

Det skriver Frederikshavn på sin hjemmeside, hvor klubben meddeler, at hverken den eller spilleren vil anke dommen, som accepteres.

Karantænen betyder, at Kristian Jensen går glip af 17 kampe.

- Kristian Jensen er meget berørt af episoden og beklager på dybeste vis, at han agerede så voldsomt, som han gjorde efter at have modtaget en cross-checking i ryggen fra Lucas Rasmussen.

- Denne cross-checking retfærdiggør dog ikke Kristians alt for voldsomme handling efterfølgende, og klubben tager klart afstand fra sådanne handlinger på isen, skriver Frederikshavn.

På klubbens hjemmeside bliver Kristian Jensen også citeret.

- Alle, som kender mig, ved, at jeg er en rar person, som ikke vil nogen noget ondt. Hændelsen i fredags, ved jeg udmærket godt, er uacceptabel og ikke hører hjemme i ishockeysporten.

- Jeg var meget frustreret i situationen, og alt skete så hurtigt. Jeg opdagede ikke, at hjelmen var røget af Lucas, da jeg gav ham et slag, og jeg nåede ikke at tænke.

- Det er dog ingen undskyldning, og jeg er meget ked af, at Lucas kom til skade. Jeg ønsker ham kun det bedste og god bedring, lyder det fra Kristian Jensen.

Dommerne i fredagens kamp idømte Kristian Jensen matchstraf efter slåskampen.

/ritzau/

Annonce
Sport Fyns artikel med Henrik Benjaminsen
B.T.-artikel om voldsanmeldelse
Ekstra Bladet-artikel om voldsanmeldelse
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce