Annonce
Kerteminde

Politianmeldt af kommunen: Mesterbokser blev dømt for chikane, ankede sagen og er nu frikendt

Yvonne Bæk Rasmussen
Bokser Yvonne Bæk Rasmussen blev af Kerteminde Kommune politianmeldt for chikane i december 2018. I juni 2019 blev hun dømt, men ankede sagen, og i dag, torsdag, er hun i ankesagen blevet frikendt
Annonce

Kerteminde: Omtrent to år har mesterbokser Yvonne Bæk Rasmussen kæmpet for sin ret til at ytre sig, og i dag, torsdag 3. september, kan hun endeligt sætte punktum. Og det er et punktum med en stor smiley, for hun blev frikendt.


Det handler om, at vi ikke skal tvinges til at tie stille, når vi bliver uretfærdigt behandlet.

Yvonne Bæk Rasmussen


Sagen startede tilbage i december 2018, hvor hun i et opslag på sin facebook-profil blandt andet skrev, at en tidligere skolechef var skyld i, at flere børn og ældre ikke havde fået den rette træning, således at deres liv var endt før nødvendigt.

Det fik daværende kommunaldirektør Tim Jeppesen til at politianmelde Yvonne Bæk Rasmussen. I en retssag i juni sidste år blev hun dømt efter straffelovens §119A, der handler om chikane og krænkelse af offentligt ansatte.

Dommen lød på 10 dagbøder á 750 kroner.

Annonce

Det var ikke chikane

- Jeg vil have, at retfærdigheden skal ske fyldest. Før det er sket lægger jeg mig ikke ned, lød Yvonne Bæk Rasmussens kommentar til dommen. Hun tog kontakt til Procesbevillingsnævnet for at få lov til at anke dommer. Det tog tid, men hun fik lov, og nu er der altså faldet en ny dom med det modsatte resultat af byrettens: Yvonne Bæk Rasmussen har ikke udøvet chikane, for hendes indlæg var lagt ud på en privat Facebook-profil.

- Jeg er bare så glad. Det er ikke de 7500 kroner, det handler om. Det handler om, at vi ikke skal tvinges til at tie stille, når vi bliver uretfærdigt behandlet, understreger hun.

- Hele min protest handler om, at borgere skal behandles i gensidig respekt. Og vi skal have den hjælp, vi har brug for, hverken mere eller mindre. Og mit Facebook-opslag handlede om, at en leder ikke skal kunne træffe beslutninger i sager, der ikke er gennemarbejdede. beslutninger, der kan have konsekvenser for syge borgere.

Hun glæder sig over, at hun nu har dom for, at man gerne må råbe op og kæmpe for sin sag.

- Jeg har lært, at man skal passe på med at nævne personer. Det var nu heller ikke en person, jeg nævnte, men en leder. Jeg havde brug for at rase ud blandt venner på Facebook. Men så blev det delt og kom ud af min kontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce