Annonce
Kerteminde

Politianmeldelse af borgmester: Politiet fandt intet kriminelt - nu skal statsadvokaten se på sagen

Lars Bo Jensen er ikke tilfreds med politiets behandling af den anmeldelse, han har indgivet mod borgmester og viceborgmestre. Arkivfoto: Kim Rune
Lars Bo Jensen anmeldte borgmester og viceborgmestre for at have solgt havnegrunden for billigt og givet dispensationer lokket af et løfte om en million-legeplads. Politiet har ikke fundet noget ulovligt, men nu anker Lars Bo Jensen den afgørelse til statsadvokaten.

Kerteminde: Der er ikke noget at komme efter.

Sådan lød beskeden til borgmester Kasper Olesen (S) og de to viceborgmestre Hans Luunbjerg (V) og Klavs Lauridsen (K),  forleden fra Fyns Politi. De havde undersøgt den anmeldelse, tidligere byrådsmedlem Lars Bo Jensen havde indgivet imod dem.


Jeg er ked af, at alt det her er blevet nødvendigt. Men jeg føler, at man er ved at lave et angreb mod min by, og det kan jeg ikke bare sidde og se på. Min samvittighed byder mig at handle.

Lars Bo Jensen


Lars Bo Jensen mener, at kommunen har solgt havnegrunden for billigt til Milestone DG, og at de efterfølgende har fået mange dispensationer, der kan være affødt af den goodwill, Jesper Schmitz fik ved at love at skaffe kommunen en million-legeplads.

Nu har Lars Bo Jensen læst politiets afgørelse igennem, og han er lodret uenig i deres konklusioner.

Annonce

Ikke personlig men politisk vinding

- Politiet afgør, at der ikke er nogen sag, fordi der ikke er nogen af politikerne, der har fået personlig vinding. Men det har jeg jo heller aldrig påstået. Der er tale om, at kommunen kort fortalt får noget for at give noget ud, og at politikere sikrer sig vinding ved at få en styrket politisk position,  forklarer Lars Bo Jensen.

- Jeg skrev udtrykkeligt i anmeldelse, at det handlede om politisk vinding. Jeg har henvist dem til Farum-sagen fra 2002, hvor flere politikere blev dømt.

Fordi Lars Bo Jensen ikke mener, at anmeldelsen er blevet korrekt behandlet, vil han nu i samarbejde med et bagland bestående af blandt andre juridisk kyndige i løbet af weekenden skrive en anke til statsadvokaten i Viborg.

- Jeg er ked af, at alt det her er blevet nødvendigt. Men jeg føler, at man er ved at lave et angreb mod min by, og det kan jeg ikke bare sidde og se på. Min samvittighed byder mig at handle, forklarer han.

Sideløbende med politianmeldelsen har Lars Bo Jensen også en sag om samme emne kørende i Ankestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Annonce