Annonce
Indland

Politi: Vi havde ikke mulighed for psykiatrisk hjælp

En mand fra Odense blev fundet dræbt på en campingplads i Vejers. Foto: John Randeris

Syd- og Sønderjyllands Politi er i forbindelse med drabet i Vejers blevet spurgt igen og igen, om der blev handlet korrekt fra deres side.

Det har fået politikredsen til at udsende en pressemeddelelse med en forklaring på, hvorfor der hverken blev sendt politi eller et psykiatrisk akutteam til Stjerne Camping. Herfra ringede ejeren hele to gange til politiet onsdag aften - aftenene inden drabet - og fortalte, at hun var bekymret for den 53-årige gæst, der virkede syg.

- Det er i denne sammenhæng korrekt, at politiet og Region Syddanmark har en aftale på det psykiatriske område. men den indebærer ikke, at politiet kan rekvirere for eksempel et udkørende psykiatrisk akutteam, der kan behandle eller tilse vedkommende. Der er udelukkende tale om, at politiet kan få råd og vejledning til alvorligt psykisk syge - og at de, hvis de selv er indstillede på det, kan modtages af en vagthavende læge, skriver Syd- og Sønderjyllands Politis kommunikationsafdeling i pressemeddelelsen.

Aftalen mellemRegion Syddanmark og Syd- og Sønderjyllands Politi indebærer, at politiet til enhver tid kan kontakte psykiatrisk vagthavende på psyk for råd og vejledning vedrørende personer, der skønnes at have psykotiske eller psykoselignende symptomer.

- Syd- og Sønderjyllands Politi skal i denne forbindelse understrege, at man på Vagtcentralen er bekendt med aftalen. Men ud fra de oplysninger, der blev givet under samtalerne med ejeren af campingpladsen, var det ikke politiets vurdering, at der var behov for rådgivning, da personen ikke skønnedes at kunne tvangsindlægges, fordi vedkommende ikke skønnedes at være til alvorlig fare for sig selv eller andre borgere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Frørup Rejser overtaget af Odensefirma

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce