Annonce
Indland

Politi undersøger dykkeres fund af bil i Kolding Havn

Bent Ovesen har været efterlyst i over et år for drabet på sin hustru. Torsdag har dykkere fundet en bil i Kolding Havn, som ifølge JydskeVestkystens kilder kan være hans. (Arkivfoto.)

Ifølge JydskeVestkysten kan fund af en bil i Kolding Havn knyttes til en et år gammel drabssag.

Dykkere fra søværnet har torsdag eftermiddag fundet en bil i Kolding Havn.

Det oplyser vicepolitiinspektør Frede Nissen fra Sydøstjyllands Politi, der fortæller, at politiet nu undersøger bilen nærmere.

Ifølge JydskeVestkysten kan der være tale om den drabssigtede Bent Ovesens bil. Han har været efterlyst i lidt mere end et år for drabet på sin 61-årige hustru.

Ifølge avisen testede dykkere fra den danske flåde rutinemæssigt udstyr, da de stødte på bilen på bunden.

De konstaterede ved at skrabe mudder af hjulkapslerne, at der er tale om en Ford, og at nummerpladerne svarer til nummeret på forsvundne Bent Ovesens bil, skriver JydskeVestkysten.

Vicepolitiinspektøren kan dog ikke bekræfte oplysningerne. Han ønsker heller ikke at fortælle, om politiet undersøger, om bilen kan have betydning for drabssagen.

- Vi har fundet en bil ude i havnen, og nu undersøger vi det nærmere, siger Frede Nissen, der forventer at kunne sige mere fredag.

- Bilen ligger i vandet endnu. Vi planlægger en bjærgning, men jeg kan ikke sige hvornår, siger han.

Marinehjemmeværnet i Kolding er senere torsdag blevet tilkaldt.

Flotillechef John Thomhav beretter, at man har samlet en besætning på hjemmeværnets fartøj "Hercules".

Deres opgave bliver at sikre området ved havnen, blandt andet ved at holde nysgerrige på afstand under bjærgningen.

Marinehjemmeværnet meddeler på sin hjemmeside, at bilen skal bjærges op af vandet fredag morgen.

- Vi har sejlet "Hercules" fra det ene hjørne af havnen til det andet. Lige nu ligger vi til kaj med politiet om bord og holder øje med området, siger John Thomhav.

Den 63-årige Bent Ovesen mistænkes for at stå bag drabet på sin hustru i oktober sidste år. Kvinden blev fundet på parrets fælles bopæl på Christiansøvej i Kolding.

Deres gråbrune Ford Mondeo var forsvundet, og den har politiet siden forsøgt at finde frem til. Bilen er en årgang 2016, og den har registreringsnummer AU 24836.

Dykkere har tidligere ledt efter bilen i blandt andet havnen i Kolding uden held.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce