Annonce
Assens

Politi-struktur: Borgmester står med åbne arme

Assens' borgmester Søren Steen Andersen ved motorvejsbroen på Langesøvej nær Skallebølle vest for Odense. Her blev en tysk kvinde dræbt, da en ukendt person kastede en 30 kg tung betonblok ud fra broen og ramte den bil, kvinden var passager i.
  • Søren Steen Andersen er klar til at gå i dialog med Fyns Politi

Assens: - Vi står klar med åbne arme, fordi vi er fulde af anerkendelse for det arbejde, som politiet har lavet her igennem mange år.

Sådan lyder det fra borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), efter at det i onsdags kom frem, at Fyns Politiforening, og dermed 600 fynske politifolk, ikke længere havde tillid til Fyns Politis politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og ophævede samarbejdet med ledelsen.

Borgmesteren fortæller dog, at han ikke vil forholde sig til, hvad der sker inde hos Fyns Politi, fordi det er noget, som ledelsen og foreningen må finde ud af i fællesskab.

Men han kan blot konstatere, hvad der er blevet sagt fra politiledelsens side efter mistillidserklæringen.

- Jeg stemmer i med de borgmestre, der siger, at hvis bliver der bliver gjort noget ud af det, som ledelsen selv siger med at kigge ind af og til at lytte, og det giver anledning til igen at kigge på strukturen, så er vi klar. For vi er selvfølgelig rigtig kede af det, som skete. I Assens mistede vi en station og har fået det, som hedder en politibutik. Der må jeg erkende, at der ikke er meget i en politibutik, siger Søren Steen Andersen.

Annonce

Viden går tabt

Han giver samtidig udtryk for, at kommunen igennem de senere år, hvor den gamle sukkerfabrik blev lavet om til det nye rådhus og politistation i Assens, har haft et godt naboskab med lokalpolitiet i Assens.

Han har dog visse bange anelser om, at den mindre tilstedeværelse fra politiets side i Assens Kommune giver manglende erfaring til arbejdet i kommunen.

- Vi er meget opmærksomme på den viden, som der er hos de betjente, der bor i området. De kender jo deres lokalområde som deres lomme. Det er en kæmpe kvalitet, og det er vi meget opmærksomme på ikke går tabt. Vi har haft et enormt godt samarbejde i SSP-regi, fordi vores lokale betjente kender området, kender de unge og kender historikken. Den viden er vi meget interesseret i ikke går tabt, siger Søren Steen Andersen og uddyber:

- Så vi er klar, hvis der skal lyttes.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce