Annonce
Indland

Politi: Ofre fra togulykke er sandsynligvis alle danskere

Der går fortsat noget tid, før politiet definitivt ved, hvem de otte døde fra togulykke er.

Fyns Politi kan nu "med stor sandsynlighed konkludere", at der ikke er udenlandske statsborgere blandt de otte omkomne i onsdagens togulykke på Storebæltsbroen.

Ikke desto mindre er politiet torsdag eftermiddag endnu ikke klar til at sige mere om de dræbtes identiteter, ud over at der er tale om tre mænd og fem kvinder.

- Politiet er rimeligt sikre på, hvem fire af ofrene er, og i løbet af torsdagen har politiet også fået en god formodning om, hvem de øvrige fire personer er, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Den endegyldige identifikation udestår dog fortsat. På grund af de meget voldsomme læsioner på de afdøde er politiet nødsaget til at anvende dna og tandkort i arbejdet med identifikationen.

- Der bliver gjort alt, hvad der er muligt, for at få de omkomne endeligt identificeret så hurtigt som overhovedet muligt, så de pårørende kan få vished, skriver politiet i pressemeddelelsen.

- Fordi politiet nu har en god formodning om, hvem de omkomne er, så kan politiet nu også med stor sandsynlighed konkludere, at der ikke er udenlandske statsborgere blandt de omkomne, lyder det videre.

Den tragiske togulykke er gradvist gået fra slemt til værre og kulminerede torsdag morgen, da politiet kunne oplyse, at der i det havarerede lyntog var fundet yderligere to dræbte. Således gik dødstallet fra seks til otte.

Den allerførste melding fra den presseansvarlige i DSB onsdag morgen lød på, at otte personer var "kommet lettere til skade, da toget bremsede hårdt op".

Men nu er status altså, at otte blev dræbt, og at 16 kom til skade. En togulykke i det omfang er ikke set i Danmark siden 1988.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce