Annonce
Udland

Politi: Migranter på fragtskib formentlig fra Kuwait eller Irak

Marco De Swart/Ritzau Scanpix
Hollandsk politi understreger, at arbejdet med at identificere 25 migranter på fragtskib ikke er afsluttet.

De 25 migranter, der tirsdag blev fundet i en kølecontainer på et fragtskib fra Holland til England, er højst sandsynligt fra Kuwait eller Irak.

Det oplyser politiet i Rotterdam onsdag på det sociale medie Twitter.

I et andet Twitter-opslag understreger politiet ifølge nyhedsbureauet dpa, at processen med at identificere de 25 personer ikke er overstået, og at det derfor endnu ikke kan siges med sikkerhed, hvor personerne kommer fra.

Den chauffør, som fragtede containeren, er ifølge politiet en 39-årig rumæner, som er anholdt. Politiet ved endnu ikke med sikkerhed, om chaufføren kendte til, at der var personer i containeren.

De 25 migranter blev opdaget om bord på fragtskibet "Britannia Seaways", som drives af det danske rederi DFDS.

Skibet stævnede tirsdag ud fra Holland klokken 15.30, men vendte om, efter at de mange blinde passagerer var fundet.

Tirsdag fortalte Gert Jakobsen, informationschef i DFDS, at man tog kontakt til politiet, i det øjeblik man opdagede de blinde passagerer om bord på skibet.

Da skibet med migranterne kom tilbage til den hollandske kaj, ventede politiet på at tage imod dem.

Her blev 23 personer tilbageholdt af politiet efter at have gennemgået en medicinsk undersøgelse, mens to blev bragt til et hospital til behandling.

Ifølge dpa kunne de to, som skulle til behandling, forlade hospitalet igen i løbet af natten.

Episoden med de 25 migranter på fragtskibet følger, efter at man for fire uger siden fandt 39 migranter fra Vietnam omkommet i en lastbil i engelske Essex. Lastbilen var kommet til Storbritannien med færge fra Belgien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];