Annonce
Nyborg

Politi: Ingen grund til utryghed

Kommune og politi maner til besindighed - asylansøgere er ikke mere kriminelle end danskere.

Borgerne i Nyborg behøver ikke at føle sig utrygge ved det nye asylcenter på Strandvænget.

Det fremgår af en orienteringsskrivelse på kommunens hjemmeside forfattet af direktør Marianne Stentebjerg.

Hun har modtaget flere henvendelser fra borgere, der er bekymrede for, at en koncentration af 500 asylansøgere vil få kriminaliteten til at stige i lokalområdet.

Men der er ingen grund til bekymring, fastslår Marianne Stentebjerg, der har holdt møde med Fyns Politi for at høre om politiets erfaringer.

- Erfaringerne siger, at et nyt center med 500 asylansøgere i et lokalområde ikke vil ændre kriminalitetsbilledet i nærområdet mere, end hvis det tilsvarende var 500 danskere, der flyttede ind i centeret, skriver Marianne Stentebjerg i meddelelsen.

Af samme grund vil Fyns Politi ikke være til stede i eller omkring et asylcenter i det daglige, men blot rykke ud i tilfælde af uroligheder, skriver Marianne Stentebjerg.

Annonce

Omvendt bekymring

Derimod kunne noget tyde på, at asylansøgerne har grund til bekymring. Fredag aften ved 20-tiden kørte to hætteklædte unge mænd på en knallert op til Strandvænget og kastede en sten gennem en rude til asylcenteret.

Den pågældende afdeling er ubeboet, så ingen kom til skade ved rudeknuseriet, der i politiets døgnrapport bliver kategoriseret som hærværk.

Det var to vagter fra et sikkerhedsfirma, som opdagede hærværket.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce