Annonce
Indland

Politi fandt dement kvinde død af kulde i park

Politiets eftersøgning af en dement 84-årig kvinde fik torsdag en tragisk afslutning, da politiet fandt kvinden død.

En 84-årig kvinde blev efterlyst af politiet torsdag, da hun var gået fra sit hjem. Hun er nu fundet død.

En ældre dement kvinde, som Midt- og Vestsjællands Politi efterlyste torsdag morgen, er fundet død i kulden.

Det oplyser politiets kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard. Politiet mener, at kvinden er død af en blanding af kulde, alderdom, demens og dårlig påklædning.

- Det fik desværre en tragisk slutning, siger kommunikationsmedarbejderen og tilføjer:

- Vi må konstatere, at kulden har kostet hende livet. Der er ingen tegn på, at hun er blevet overfaldet.

Politiet ledte efter kvinden i parkerne omkring Frederiksborgvej i Roskilde, og hun blev fundet af politiet i en lavning i den nederste del af Folkeparken torsdag formiddag omkring klokken 09.30.

Kvinden var kun iført en tynd striktrøje, da hun forlod sin bopæl, der ligger mindre end 200 meter fra parken, hvor hun blev fundet.

Hun blev senest set i live klokken 23.30 onsdag, og politiet modtog torsdag morgen klokken otte anmeldelsen om, at hun var væk. Derfor kan det ikke udelukkes, at kvinden har ligget længe i kulden, før hun blev fundet.

- Hun kan have opholdt sig nogle timer ude i kulden. Uanset om man er 30 eller 80 år, er en lille striktrøje som varmeste påklædning ikke nok til flere timers ophold udendørs, siger Martin Bjerregaard.

Kulden har de seneste dage lagt sig over hele Danmark med minusgrader.

Onsdag blev en anden dement fundet død i kulden. På Midtbornholm fandt politiet en 54-årig mand, som var tildækket af sne. Han blev efterfølgende bragt til hospitalet, hvor han blev erklæret død.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce