Annonce
Indland

Politi efterlyser vidner - 22-årig er fortsat i livsfare

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
To spinkle mænd forsvandt i løb efter brutalt overfald i grønt område i Horsens.

Mandag er en 22-årig mand fortsat i livsfare efter et overfald, som fandt sted lørdag aften i Horsens, oplyser politiet.

- Vi vil stadig gerne have henvendelser fra vidner, siger vagtchef Henrik Dam fra Sydøstjyllands Politi.

Det var cirka klokken 18.40 lørdag, at den 22-årige blev angrebet i det grønne område Lunden.

Manden blev både slået og sparket og pådrog sig i den forbindelse alvorlige skader.

Tilsyneladende stod to personer bag overfaldet. De blev set løbe fra stedet og er blevet beskrevet som spinkle af bygning.

Politiet oplyste søndag, at offeret er indlagt på Aarhus Universitetshospital i Skejby. En vagtchef oplyste, at hans tilstand var "meget kritisk", og at de pårørende er blevet underrettet.

Mandag fortæller vagtchef Henrik Dam, at politiet har modtaget nogle henvendelser, men at man gerne vil have flere i den alvorlige sag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce