Annonce
Bagsiden

Politi: Defekt gps årsag til, at Sprognævnet skulle flytte til Bogense

Efterforskningsleder G. P. Eshen konstaterer, at sagen fra Espe trækker tråde til Bogense. Foto: Colourbox

Dansk Sprognævn skulle i virkeligheden bare være flyttet til Amager, men en defekt gps satte en større aktion i gang.

I forbindelse med den omfattende menneskejagt natten mellem 28. og 29. september blev Espe på Midtfyn omringet af bevæbnet politi og en gård stormet, fordi en gps oplyste, at en efterlyst sort Volvo befandt sig der.

Volvoen var imidlertid slet ikke på Fyn og en nærmere undersøgelse viste, at gps'en var defekt.

Nu peger politiets efterforskning på, at den defekte gps også var involveret, da Dansk Sprognævn blev flyttet til Bogense.

Annonce

Skulle bare til Amager

Som led i udflytningen af statslige arbejdspladser besluttede Innovationsministeriet i 2017 at Dansk Sprognævn skulle flytte fra Frederiksberg til Bogense. Det kom bag på alle, inklusive den ansvarlige minister.

- Jeg troede egentlig bare de 15 sprogfolk skulle huses midlertidigt i en barak på Amager, mens den gamle bygning blev hulmurisoleret, siger innovationsminister Sophie Løhde (V).

På det tidspunkt var den defekte gps ekstern rådgiver på udflytningsopgaver, og efter den havde været inde over sagen, lød destinationen ikke længere på Amager, men på Bogense.

Vrede i Bogense

- Det tænkte jeg kraftedeme nok, lyder kommentaren fra Sabine Kirchmeier, der på det tidspunkt var direktør for Dansk Sprognævn, men siden har sagt op.

I Bogense er man skeptisk over for den nye forklaring.

- Jaja, der har været en defekt gps, og hvad så? Hvem har ikke haft en defekt gps i deres bil eller mobiltelefon. Skulle vi nu ikke bare glemme den sag? Vi har også lige bestilt brunsviger til indvielsen siger Nordfyns borgmester, Morten Andersen (V).

Mistænkelige sammenfald

Sagen om den defekte gps fra Espe udvikler sig time for time og kan vise sig langt mere vidtrækkende.

- Vi vil nu efterforske andre mistænkelige sammenfald mellem tilstedeværelse af den defekte gps og flytning af ting og sager, der har vakt undren, siger G.P. Eshen, leder af Rigspolitiets afdeling for stedfortrædende kriminalitet.

Ifølge Tele- og Datatyrelsen har den defekte gps tidligere været ansat i Banedanmark, Socialstyrelsen og Banktilsynet.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce