Annonce
Udland

Politi affyrer gummikugler under afstemning i Catalonien

Folk rækker arme i vejret foran spansk kampklædt spansk politi, som har beslaglagt stemmebokse i Barcelona.

Billeder fra Barcelona viser kampklædt politi, mens indenrigsministeriet melder, at stemmebokse beslaglægges.

Annonce

Spansk politi affyrede søndag gummikugler i en af Barcelonas gader under uroligheder i forbindelse med en stærkt omstridt afstemning om uafhængighed i Catalonien, siger flere øjenvidner til avisen El Periódico.

- Adskillige mennesker siger, at politiet skød med gummikugler i et gadekryds i Barcelona, skriver avisen på dens hjemmeside.

Catalanske ledere kalder politiets anvendelse af vold for "uberettiget".

Forinden var politiets aktion koncentreret om at beslaglægge stemmesedler og stemmebokse fra valgstederne.

- Dette er de første stemmebokse og stemmesedler, som er beslaglagt af politiet i Barcelona, skriver indenrigsministeriet på Twitter med et billede af fire plastikbokse og bunker af stemmesedler.

Spaniens regering og domstole har erklæret afstemningen for forfatningsstridig og har beordret, at valgstederne skal lukkes.

En embedsmand i regionen siger, at 73 procent af stemmestederne er åbne en halv time før middag til trods for politiets aktioner.

Ifølge nyhedsbureauet AP har spansk politi fjernet nogle hundrede fremmødte med magt ved et valgsted i Barcelona.

Flere steder meldes om kampklædt politi i gaderne og blandt folkemængder foran valgsteder. Billeder viser, hvordan de fremmødte møder politiet med hænder i vejret.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har kampklædt politi tvunget sig vej til et valgsted i byen Girona, hvor den catalanske regionale leder, Carles Puigdemon, skulle stemme blot få minutter senere.

Billeder viser ifølge AFP hvordan bevæbnet politi med hjelme smadrer en glasdør i indgangen til en sportshal, som i dagens anledning var omdannet til valgsted.

Nyhedsbureauet Reuters har en journalist på gaden i Barcelona, der kan fortælle, at spansk politi er mødt op i snesevis med skjolde foran et valgsted, og det er kommet til tumult.

Den spanske avis El Pais har billeder af kampklædt politi med hjelme og skjolde på gaden i Barcelona, som befinder sig midt i en folkemængde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce