Annonce
Odense

Politi afbrød vielse: Mistanke om uægte kærlighed stoppede dobbelt-bryllup

Fyns Politi rykkede ud til en usædvanlig sag mandag over middag, hvor to par fra Vietnam og Tyskland ikke nåede at få papir på hinanden. Arkivfoto: Michael Bager
Fyns Politi stoppede mandag vielsen mellem to vietnamesiske kvinder og to tyske statsborgere, som forsøgte at indgå ægteskab - i stedet blev kvinderne anholdt, mens politiet nu skal finde ud af, om der er tale om ægte kærlighed eller to gange proforma-ægteskab.

Kærlighed kender som de fleste ved ingen grænser, men mandag lykkedes det dog ikke for to kvinder fra Vietnam at indgå ægteskab med to mænd, der er bosat i Tyskland.

De to par havde ellers taget turen til Familieretshuset på Mogensvej i det centrale Odense for at få papir på kærligheden. I stedet fik de ansatte mistanke om, at der måske kunne være tale om to gange proforma-ægteskab mellem de to 59-årige kvinder og deres tyske udkårne.

Ingen af de fire personer har bopæl i Danmark, oplyser vagtchef Lars Tvede fra Fyns Politi, som valgte at anholde de to kvinder, fortæller han.

- Der viser sig at være rod i deres papirer, så vi anholder de to kvinder, og nu må efterforskningen vise, om der er tale om fejl i papirerne, eller om det er proforma-ægteskaber, de var i færd med at indgå, siger vagtchefen.

De to kvinder er frihedsberøvet i henhold til udlændingelovgivningen og vil blive afhørt tirsdag i sagen. De to tyske mænd er løsladt igen, oplyser vagtchef Lars Tvede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce