Annonce
GOG

Polakker klar til at bide struben over på GOG

GOG - her repræsenteret ved backen Emil Lærke - er i klemme i Champions League. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Med en sejr hos Kadetten Schaffhausen i Schweiz søndag aften skubbede polske Wisla Plock GOG ned på en tredjeplads i Champions Leagues gruppe D og kan gøre arbejdet færdigt hjemme mod fynboerne på lørdag.

Håndbold: GOG's eventyr i Champions League kan meget vel ende på lørdag.

Søndag aften vandt polske Wisla Plock med 27-24 ude over Kadetten Schaffhausen fra Schweiz - et stærkt resultat af Plock.

Sejren betyder, at polakkerne overtager andenpladsen fra GOG - den plads, der sammen med førstepladsen betyder adgang til turneringens knockout-runde.

Wisla Plock har dermed kørt sig i stilling til at bide struben endeligt over på GOG, når fynboerne kommer til det polske, lørdag.

GOG vandt med et enkelt mål over Wisla Plock i Odense, men polakkerne er et helt andet hold på hjemmebane - og på en højere hylde end russiske Medvedi, som rundbarberede GOG på hjemmebane i lørdags med en samlet sejr på otte mål og en gevinst på 21-10 i de sidste 30 minutter.

GOG har kun leveret på udebane i første runde mod IFK Kristianstad på en søndag, hvor svenskerne bare ikke var oppe i gear og desuden manglede profilen Ólafur Gudmundsson.

GOG'erne kom tilbage til Fyn søndag efter lørdagens øretæve i Moskva-forstaden. De holder fri mandag og har således kun en enkelt dag til at forberede sig på en svær kamp på udebane i ligaens grundspil mod TTH Holstebro, onsdag aften.

På lørdag skal de gule med den problematiske defensiv så forsøge at skabe mega-overraskelsen hos Wisla Plock.

Annonce

GOG skubbet ned på tredjeplads

Søndag aften mødtes Kadetten Schaffhausen fra Schweiz og Wisla Plock fra Polen i alpelandet. Kampen endte med en polsk sejr på 27-24 efter Kadetten-føring 11-10 ved pausen.

Sådan ser stillingen i Champions Leagues gruppe D ud efter otte runder:

1. Bucuresti 8 kampe 13 point (målforskel 30)

2. Wisla Plock 8 kampe 9 point (8)

3. GOG 8 kampe 9 point (-5)

4. Kadetten 8 kampe 6 point (8)

5. Medvedi 8 kampe 6 point (-19)

6. IFK Kristianstad 8 kampe 5 point (-22)

De to bedste hold går videre til knockout-fasen.

Står to hold lige efter de 10 runder, gælder det indbyrdes regnskab.

Kampene i runde ni:

Onsdag den 20. november: Bucuresti-Medvedi

Lørdag den 23. november: Wisla Plock-GOG

Søndag den 24. november: Kadetten Schaffhausen-IFK Kristianstad

Kampene i runde 10:

Onsdag den 27. november: IFK Kristianstad-Wisla Plock

Lørdag den 30. november: Medvedi-Kadetten Schaffhausen

Søndag den 1. december: GOG-Bucuresti

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce