Annonce
Odense

Polakker boede i brandskadet hus: Nu dropper Odense-spillesteder omstridt rengøringsfirma

Selvom huset var blevet skadet i en brand, blev polakker ansat i Hr. Larsens Produktionskompagni angiveligt bedt om at blive boende i det. Arkivfoto: Michael Bager

Efter det er kommet frem, at Hr. Larsens Produktionskompagni ifølge 3F har udnyttet polske rengøringsmedarbejdere, har flere odenseanske kunder taget afstand til vikarbureauet.

Annonce

I den seneste måned har Fagbladet 3F bragt flere historier om polske rengøringsarbejderes urimelige arbejdsforhold i det fynske vikarbureau Hr. Larsens Produktionskompagni.

Polakkerne er angiveligt blevet indkvarteret i et brandskadet hus, som de har betalt 3000 kroner om måneden for at bo i, ligesom de har arbejdet for omkring 100 kroner i timen og er underlagt en kundeklausul. Flere af dem har opsagt deres stillinger hos Hr. Larsens Produktionskompagni og taget kontakt til 3F, som mener, polakkerne er blevet udnyttet.

Det har nu fået flere odenseanske kunder hos Hr. Larsens Produktionskompagni til at reagere, fortæller Fagbladet 3F tirsdag. Både Posten og Dexter har opsagt samarbejdet med rengøringsfirmaet oven på fagbladets historier om polakkernes løn- og arbejdsforhold.

- Jeg er ked af at læse om forholdene ved Hr. Larsen. Vi går meget op i, at tingene er i orden, og vi føler os moralsk forpligtede til at have ordnede forhold, også ved underleverandører, uanset hvad reglerne siger, fortæller Morten Østlund, som er spillestedsleder ved Odense Live Fonden, der driver de to spillesteder.

Annonce

Kommune går ind i sagen

Også Odense Kommune, som ifølge sin hjemmeside kæmper mod social dumping, er gået ind i sagen om de polske rengøringsmedarbejdere.

- Vi vil ikke have plattenslagere til at være leverandører eller underleverandører til kommunen og tager det meget alvorligt, hvis det ikke bliver overholdt. Vi går ind for ordentlige løn- og arbejdsforhold, hvilket vi for eksempel også skriver på alle skilte på vores byggepladser, siger Anders W. Bertelsen (S), medlem af Odense Kommunes By- og Kulturudvalg, til Fagbladet 3F.

Jane Jegind, som er by- og kulturrådmand i Odense Kommune, har bedt forvaltningen undersøge, om institutioner, der modtager kommunal støtte, også er eller kan blive omfattet af klausuler vedrørende arbejdsforholdene hos leverandører.

- Hvad enten der er arbejdsklausuler eller ej, så skal det være ordnede forhold, siger hun til Fagbladet 3F.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce