Annonce
Fyn

Amfetamin i kilovis: Udlændinge tiltalt for at fremstille og sælge store mængder narko på Fyn

Sagen handler blandt andet om produktion af amfetamin for en værdi på op mod 5,4 millioner kroner. Desuden er der ifølge politiet blevet solgt både kokain og skunk. Foto: Ritzau Scanpix/Shutterstock
To udenlandske mænd skal den 6. maj for Retten i Odense i en sag om produktion og salg af store mængder narkotika. Den ene er desuden tiltalt for besiddelse af to haglgeværer og en større mængde ammunition.

To herboende mænd fra Polen og Litauen risikerer lange fængselsstraffe og udvisning, når Retten i Odense mandag den 6. og torsdag den 9. maj behandler en sag om produktion og salg af store mængder hårde stoffer.

En 49-årig mand fra Harndrup blev i september idømt 11 års fængsel af landsretten for blandt andet omfattende produktion af amfetamin, og den litauiske mand er tiltalt for at have været medgerningsmand til en produktion af 12 kilo amfetamin på adressen i Harndrup i september 2017. Den 42-årige litauer skal ifølge anklageskriftet desuden have været med til at fremstille omkring 3,5 kilo amfetamin i en garage i Søndersø.

Han er også anklaget for besiddelse af 1,8 kilo amfetamin, 18 gram kokain og videreoverdragelse af 1,7 kilo amfetamin til den medtiltalte polak, som ifølge politiet har solgt narkotika adskillige steder på Fyn.

Litaueren risikerer derudover at blive straffet for at have opbevaret to haglgeværer og patroner på en adresse i Søndersø og senere transporteret våbnene i det offentlige rum, ligesom han på en adresse i Veflinge skal have opbevaret en stor mængde ammunition til blandt andet 9mm-pistoler.

Annonce

Gemte hårde stoffer i naturen

De to tiltalte blev anholdt 24. maj sidste år og har siddet varetægtsfængslet lige siden. Den polske mand, der er 38 år, er tiltalt for på samme dato at have været i besiddelse af 1,7 kilo amfetamin i et stykke skov ved Grindløse øst for Bogense.

Han skal i perioden 1. marts til 24. maj 2018 have solgt i alt 330 gram kokain og 410 gram amfetamin samt mindst 1,7 kg skunk forskellige steder på Fyn.

Af anklageskriftet fremgår det, at manden angiveligt har gemt narkotika rundt omkring i nordfynske skove. Det gjorde han blandt andet i et skovområde ved Jerstrup nær Grindløse, hvor politiet fandt 98 gram ketamin (hestebedøvelse, der også bruges som rusmiddel, red.) og cirka 13 gram flydende amfetamin til forarbejdning. Og samme sted cirka 120 gram kokain i et hul under en træstub.

Kokainen lå, ifølge anklageskriftet, under træstubben fra 4. maj 2018 klokken 11.50 til 19. maj klokken 14.52, hvilket tyder på, at politiet har haft polakken i kikkerten gennem en længere periode.

Endelig er den polske mand tiltalt for på en adresse i eller ved Bogense at have dyrket 48 skunkplanter, som ifølge politiet kunne give et udbytte på omkring 1,4 kilo skunk. På adressen var der også 230 gram skunk, 28 gram hash og 23 gram amfetamin.

Narko for millioner

I februar begyndte en sag mod en 37-årig mand fra Vollsmose med tyrkisk baggrund, der blandt andet er tiltalt for at have købt 330 gram kokain og 110 gram amfetamin af polakken med henblik på videresalg.

Her kom det frem, at politiet både skyggede den 38-årige polak og aflyttede hans telefon. Politiets observatører fulgte og fotograferede eksempelvis den mistænkte narkohandler på afstand, da han 1. maj 2018 kørte rundt i en hvid bil ved OUH for at mødes med den tyrkiske mand. Den 37-åriges sag ventes at blive afgjort i starten af juni.

De to mænd kommunikerede via kodesprog i sms'er, der umiddelbart lignede uskyldige mødeaftaler, men i virkeligheden var narkobestillinger.

Under sagen i februar kom det frem, at salgsprisen for kokain var 340 kroner pr. gram, mens amfetamin kostede 350 kroner. Dermed har alene den produktion af amfetamin, som litaueren er tiltalt for at have medvirket til, en værdi på omkring 5,4 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce